Reizen in 2020

2020 was een raar jaar, to say the least. Door corona bleven we voornamelijk in eigen land. Van de Ardennen over Limburg tot aan de kust. Of dat plezant was? Zijt maar zeker! Ons land is echt prachtig. Of we veel gewandeld hebben? Oh ja, zot veel, en dat was zalig! Meer van dat in 2021. Maar eerst een jaaroverzichtje van een jaar zoals geen ander.

Januari

Starten met de familie in de Ardennen. Deze keer was het in Barvaux en Durbuy te doen. Goed eten, drinken, slapen, spelletjes spelen en wandelen. Perfecte recept om het jaar mee af te trappen (toen nog van geen kwaad bewust… oh boy!).


Met de jongens een nachtje naar Brussel. Slapen in een brand new hip hotel om de dag erna heerlijk door de stad te slenteren.


Wandelen, wandelen en nog eens wandelen door het heuvelachtige Ardennen. Zalig!


Februari

Een dagje cultuur voor kinderen in Fort Napoleon en uitwaaien op het strand van Oostende.


Maart & April

LOCKDOWN… We bleven braaf in ons kot.


Mei

Op de valreep hebben we in mei toch nog iets kunnen doen: wandelen langs de onstuimige Statte vanuit Solwaster. Een supermooie wandeling en avontuurlijk genoeg voor de kinderen.


Juni

Uitwaaien in Ouddorp. Met de kinderen en camper genieten van een weekend zon, zee en strand.


Juli

Familieweekend in Cadzand. Ook hier genieten van het strand, de zilte zeelucht en elkaar uiteraard. Het zit ‘m in de kleine dingen!


In juli ontdekten we ook Campspace. Da’s kamperen in de tuin of op het veld van een ander. Een bijzondere ervaring.


Volop zomeren in Diest met gelukkig een zeer groot zwembad op loopafstand van onze camperplaats. Wat een leuk stadje en recreatiedomein zeg!


Juli was een top-reis-maand, want er volgde ook nog een hele rondreis met de camper door de Ardennen. We ontdekten een fantastische camping langs de Semois en deden super toffe wandelingen.


Augustus

Ontspannen in de heerlijke bed & breakfast Haerlekijn in Maasmechelen en volop genieten van de prachtige natuur in Limburg. Twee dagen om niet snel te vergeten.


Dolle avonturen in augustus, want we trokken erop uit met een teardrop caravan. Heel fijn ding om mee op pad te gaan. Ook het prachtige landschap, de sfeer en de cafés in Heuvelland vielen dik in de smaak.


September

In september was het niet van get out of town, maar stay in town. Ik verbleef twee nachtjes in een prachtig pand in hartje Antwerpen. Fantastische plek!


24 uur met 4 kinderen en een camper in de bossen van Hoogstraten. Amper iets gedaan en toch hou ik hier een hele warme herinnering aan over. Deze getaway schitterde in z’n eenvoud.


Oktober

Vriendinnen die ook graag stappen zijn goud waard. Met z’n drietjes gingen we op weekend naar de regio van de Gaume voor twee stevige wandelingen.


November

Ondanks corona was het een top herfstvakantie. Wederom in de Ardennen met de camper en twee kinderen aan boord. Heerlijk weer, volop genieten van prachtige herfstkleuren en onwijs toffe wandelroutes ontdekt.


Drie dagen alleen wandelen en onthaasten langs de kust. Van De Panne naar Knokke. Uiteindelijk 76 km in de benen. Zalig mini avontuur!


December

Terug in ons kot. Tijd voor cheezy romcoms onder een dekentje, dutjes in de zetel, wandelen, comfy food en véél bubbels.

Tot volgend jaar!

Hopelijk eentje met meer geluk…

Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Skiën met kinderen in Frankrijk: waar moet je zijn?

Next
Next

5 x wandelen in de Ardennen (goedgekeurd door kinderen!)