Kamperen op een wei

Ben je de klassieke camping met afgemeten kampeerplaats, sanitairgebouw en animatie voor de kinderen (ff) zat? Dan biedt Campspace een mooi alternatief. Hier vind je weien en grasvelden bij locals. Weg van massatoerisme en dus héél coronaproof!

Ik zat te zoeken naar campings in de Kempen voor een weekendje weg met vriendin en haar kinderen, maar vond niets naar mijn goesting totdat ik dankzij een blogpost van AS Adventure op Campspace belandde. Via dat platform vond ik de wei en het zwembad van Greet in Herenthout. Elektriciteit zou ik ook nog krijgen, verder niets. Spannend…

campspace kamperen camper

Over Campspace: r

econnect outside

Het inademen van frisse lucht, je klein voelen tussen de bomen of het bijpraten tijdens een kampvuur. Buiten zijn doet iets bijzonders met je. Het maakt je actiever, socialer en minder gestresst. Buiten kom je weer in contact met jezelf, met de natuur en met de mensen om je heen.

Op buitenavontuur

Bij aankomst blijkt het ook voor Greet de eerste keer te zijn dat ze kampeerders ontvangt. “Mijn kinderen hadden mij dat aangeraden en het kan hier perfect hé”, vertelt ze met Kempisch accent. Jawadde, inderdaad, p.e.r.f.e.c.t. Een hele wei met zicht op de maïsvelden en bossen voor ons alleen. Wat een ruimte. En stilte. En rust. Heerlijk!

Ook het zwembad was meteen een schot in de roos. Zowel voor de energieke kinderen, als voor de mama’s die al eens graag een glaske rosé in ‘t zwembad drinken. Van 10 tot 18 uur was dit paradijsje van ons. En na 18 uur gingen we met verschrompelde vingertjes terug - letterlijk - op ons goei wei zitten.

Microcamping: voor- en nadelen

En, conclusie na 2 dagen? Kamperen bij iemand in de achtertuin heeft als grootste voordeel dat je er alleen bent. Geen andere toeristen. Alleen jij en je bubbel.

De nadelen zijn dan weer dat je geen campingfaciliteiten hebt zoals een loosplaats voor vuil water of het toilet, geen grote vuilnisbakken en geen water om de reserve terug aan te vullen.

Daarom zegt mijn gevoel dat kamperen via Campspace ideaal is voor max 2 nachtjes.

Gezellig samen eten midden in de wei. Omdat het kan!

Gezellig samen eten midden in de wei. Omdat het kan!

Bij Greet betaalden we voor 2 nachten voor 2 volwassenen en 3 kinderen 66 euro, inclusief servicekosten.

 

Ook zin om er eens tussenuit te knijpen met een mobilhome?

Hallo vrijheid! Reizen met een mobilhome is reizen zonder timing, zonder planning en gaan en staan waar je op dat moment zin in hebt. Probeer het eens. Via Goboony huur je eenvoudig een camper van een particulier.

 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Zomeren in Diest

Next
Next

Zomers dagje uit in Willebroek