Weekendje Cadzand, Zeeland

Familieweekend in Cadzand. Ik was eigenlijk niet van plan om erover te schrijven, omdat we er niets speciaals gedaan hebben en ik op bezoek was, met als gevolg dat ik weinig opzoekwerk gedaan had en mee ging met de gezellige flow van het moment. En toch zou het zonde zijn om er niets mee te doen, omdat het er zo mooi en zo simpel is. Heerlijk.

Waarom naar Cadzand?

  • de stranden zijn er, net zoals in Ouddorp, waanzinnig breed en puur natuur (lees: geen lelijke hoogbouw op de dijk). De combinatie van de blauwe lucht, de groene wapperende duinen, witte golven en het lichte strand is een lust voor het oog.

  • op het strand verpoos je in tal van aangename strandpaviljoenen zoals Strand Ruig en Moio.

  • de dijk is aangelegd met een fijn fiets- en wandelpad. Het podium voor een prachtig uitzicht over de ruige zee en indrukwekkende containerschepen, maar soms ook wel retedruk.

  • eveneens minder is dat er in Cadzand volop gebouwd wordt. Ze willen hier precies een tweede Knokke uit de grond stampen. Dat mag van mij wel stoppen. Laat die fancy gebouwen voor wat ze zijn en geef de natuur de ruimte die het verdient. Mijn bescheiden gedacht.

In de buurt van Cadzand

  • met de fiets ben je 15 km verder in Knokke (maar als het aan mij ligt ook weer heel snel terug, want Knokke is nog drukker en mondainer, en dus minder gezellig, vind ik).

  • ook niet ver en beter vind je het prachtige natuurpark Het Zwin, het gezellige grensdorpje Retranchement en het historische schilderachtige dorp Groede.

Twee logeertips

Wie met de tent of camper komt, of een bungalow of strandhuisje wilt huren, zit bij Molecaten Park Hoogduin goed. Vlakbij het strand, ruim opgezet, fijne speeltuin, heerlijk schepijs en goeie ontbijtservice.

Liever een vakantiehuis? Mijn familie zat in Zwaluwnest en dat hadden ze uitstekend uitgekozen, want twee zonneterrassen, tuin met schommel en goal rondom het huis, in een hele stille straat en toch op maar 5 minuten lopen van het strand. Topadres!

 


Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Zomers dagje uit in Willebroek

Next
Next

Uitwaaien in Ouddorp, op de grens van Zeeland en Zuid-Holland