Wat te doen tijdens de herfstvakantie? Wandelen!

Voor mij is de herfstvakantie de laatste (oké, ik overdrijf een beetje, maar zo voelt het wel) periode, voor de lange koude winter, om nog eens een flinke portie frisse buitenlucht naar binnen te happen. En bij mooi weer is het ook de uitgelezen kans om nog eens intens van de zon te genieten. Die dan zachtjes op je wangen en handen voelen rusten, is gewoonweg een cadeautje.

Daarnaast vind ik dat de herfstweek uitnodigt tot gewone dingen zoals buiten zijn en van elkaars gezelschap genieten zonder meer. Het is de moment om te wandelen in eigen land of in één van onze buurlanden. Lange dagen buiten en op tijd terug knus naar binnen onder een dekentje. Ik serveer je een aantal opties: van een dagje uit tot een hele roadtrip. Enjoy!

 

Herfstvakantie in België

In de vallei van Trôs-Marets

Wandelen in een ongerept dal dat rijk is aan bossen, beekjes en avontuurlijke hoogtekammen.

 

citytrip Brugge

Maak een wandeling door de prachtige historische binnenstad van Brugge en strijk neer voor koffie of een wijntje in één van de vele hotspots.

 

Nationaal park hoge kempen

Ons enige Nationaal Park in Limburg telt 440 km aan wandelroutes. Da’s goed voor een paar dagen wandelen én gastronomisch genieten.

 

wandelen en kamperen langs de semois

Vlakbij Florenville vind je een prachtige camping langs de Semois en de indrukwekkende wandeling Roche à l’Appel. Een heerlijke combi.

 

vijf wandelingen in de ardennen

Vinden je kinderen wandelen maar niets? Ik geef je vijf wandeltips in de Ardennen die onze kinderen absoluut fantastisch vonden. Combineer dat met een zoete afsluiter en overnachting, en je zit gebakken.

 

ontdek heuvelland

Vertragen tijdens een stiltewandeling, bij vergezichten over de heuvels en een streekwijntje. Echt vakantie in eigen land.

 

Herfstvakantie in Nederland

naar de oerprovincie van nederland: Drenthe

Stilte, ruimte en natuur. Dat is Drenthe. De provincie telt 3 (!) Nationale Parken, geschiedenis met zijn hunebedden, een klimbos, speelboerderij,… Heerlijke omgeving!

 

Roadtrip door nederland

Wat denk je van een rondreis langs het prachtige Nationaal Park De Hoge Veluwe, het gezellige stadje Sneek en het bosrijke Utrechtse Heuvelrug. Allemaal prachtig om te bezoeken tijdens de herfstperiode.

 

Herfstvakantie in Luxemburg

wandelparadijs Müllerthal

Luxemburg herbergt een schat aan feeërieke wandelroutes. Die regio wordt dan ook niet voor niets Klein Zwitserland genoemd. Een must do voor wandelliefhebbers, zeker in de herfst!

 

Veel plezier met deze tips! Hopelijk haal je er wat inspiratie uit. If so, mag je mij dat altijd laten weten hé!

Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Verwen jezelf met een relaxvakantie

Next
Next

Tips om wandelinspiratie te vinden