Kamperen en wandelen in Sainte-Cécile, Florenville

Over een lang weekend op een zalige camping in de Ardennen met mobilhome en twee wandelingen. Ga je mee?

 

Kamperen bij Camping de la Semois

Het is Camping de le Semois die ons naar Sainte-Cécile brengt. Sainte-Cécile is een deelgemeente van Florenville, tegen de Franse grens, die weinig of niets voorstelt, maar wel aan de voet van prachtige natuur ligt en over een geweldig mooie camping beschikt. Vorige zomer ontdekten we deze plek en het kon niet anders dan dat we daar nog eens naartoe zouden gaan.

Wederom stelde Camping de la Semois alles behalve dan teleur. De ligging aan de grillige rivier is nog steeds adembenemend, het autovrije tentenveldje supergezellig, met de vuurtonnetjes en die typische geur erbij nog gezelliger, en het allegaartje go-carts scoorde alweer hoge punten bij de kinderen. Een heerlijke plek voor het hele gezin.

Geen camper tot je beschikking en geen zin in een tent opzetten? Je huurt hier ook een tipi tent, pipowagen, dubbeldecker of yurt.

 

Wandeling Roche à l’Appel

Wanneer je in de buurt van Florenville bent (of gewoon goesting hebt in een topwandeling), is de Roche à l’Appel in Muno beklimmen een absolute must do. Het uitzicht vanop de rots is fenomenaal. Je zou er bijna aan twijfelen of je wel in België bent.

De wandeling start langs de oude spoorweg. Vanaf het centrum brengen houten bordjes je hier naartoe. Al snel bereik je een mooi stenen bruggetje, aan de voet van de rots. De klim is pittig, maar is 100% de moeite waard. Neem boven de tijd om bij te komen en lang, lang te genieten van het spektakel. Vervolgens gaat de wandeling verder over smalle paden en door de bossen. Wie erop voorzien is, maakt gebruik van de barbecue in een houten schuilplaats langs het pad. Kei gezellig.

Daarna heb je de keuze om terug naar start te gaan en klop je af op een goeie 3,5 km, of je wandelt achter de rots langs. Dan zit je aan zo’n 9 km en passeer je langs het schilderachtige Gué du Roy, een mooi plekje naast sparren en water.

 

Wandelen vanuit Sainte-Cécile

Vanuit Sainte-Cécile maak je een lus van 10 km door de bossen, naar het uitzichtpunt Le Castelain en terug langs de Semois. Minder spectaculair dan de avontuurlijke wandeling in Muno, maar ook mooi en uiteraard ontspannend.

 
 

Ook zin om met een camper op reis te gaan?

Hallo vrijheid! Reizen met een mobilhome is reizen zonder timing, zonder planning en gaan en staan waar je op dat moment zin in hebt. Probeer het eens. Via Goboony huur je eenvoudig een camper van een particulier.

 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Vespa tour met kinderen in Limburg

Next
Next

De Zwitserse berg roept: de highlights van deze zomer