Vespa tour met kinderen in Limburg

Limburg ontdek je te voet, met de fiets of… met de Vespa! Het glooiende landschap en de rustige wegen lenen zich perfect voor een ritje met de Vespa. En wat nog leuker is: de kinderen kunnen mee! Vespatoerist stelde een unieke Bambinoroute samen. Da’s een route die niet te lang is én gevuld met kindvriendelijke stops. Ook handig: ze hebben comfortabele brommers zodat die kleine pagadders veilig en comfy achterop kunnen. Off we go!

“Kies maar een kleur en type”, maant uitbater Patrick ons vrolijk aan wanneer we tegen een uurtje of 10 Vespatoerist bereiken. Moeilijk hoor. Kiezen tussen een hele rij blinkende Vespa’s. De ene mooier dan de andere. Uiteindelijk gaan we voor klassiek rood en in het oog springend muntgroen.

Voor het type - basic versus comfort - zijn we er snel uit. Doe ons maar comfortabel met rieten picknickmand, extra hendels om je achterop goed vast te houden en een gps met opgeslagen route. Easy peasy!

Na een korte uitleg over onze blitse tweewieler gooien we de gas voorzichtig open en beginnen we aan onze Bambinotour!

Terhills Resort (BENL)

Vrijheid op twee wielen

Een zacht briesje streelt onze ontblote armen en benen, de wind fladdert door onze haren (door die haren die uit onze helm wapperen welteverstaan) en een grote glimlach staat all day long op ons gezicht.

Het land verkennen met een Vespa doet iets met een mens. Het brengt instant een rijkelijk gevoel van vrijheid. Een totaalbelevenis die onze hartjes vult en onze hoofdjes leegt.

Travel in style

De Vespa, een Italiaans stijlicoon sinds 1946. Comfort en design in één.

 

Cruisen door de boomgaarden van haspengouw

Tijdens onze tour van 60 km passeren we langs een paar trekpleisters uit het immer mooie Limburg. Een greep:

  • Wijndomein Helshoven voor een lekker lokaal wijntje en ijs op hun supermooie terras tussen de bomen.

  • de zwevende kapel Helshoven, beeldbepalend en gemaakt uit het hout van 90 kersenbomen. Vanuit daar geniet van je van een panoramisch uitzicht over de boomgaarden in Haspengouw.

  • goesting om even de benen te strekken? Kies kan voor de Verborgen Moois-wandeling over onverharde paden door de vallei van Colen met adembenemende treurwilg in het midden.

  • Een andere eye catcher is het klooster van Colen, een houten hedendaags kunstwerk met prachtig uitzicht over de vallei.

  • wat wellicht het meest tot de verbeelding spreekt is het doorkijkkerkje ‘Reading between the lines’ in Borgloon. Moet je gezien hebben! Ook al heb je het al tig keer op beeld gezien. In ‘t echt is het nog spectaculairder. Supermooi kunstwerk in een duizelingwekkend groots landschap.

  • tegen het einde nog iets drinken kan bij het fietscafé ‘t Velohofke met speeltuin en/of op de Grote Markt van Tongeren met Ambiorix die het reilen en zeilen in de oudste stad van België standvastig bewaakt.

 

Een dagje vakantie in eigen land

De Bambinoroute is een super afwisselende lus: over kleine en grote wegen, langs velden, (fruit)boomgaarden en kastelen, met voldoende fietscafés en andere gezellige horeca om de dorst te lessen en de honger te stillen, en langs grote monumenten. Ik had al heimwee nog voor we af die ronkende brommer afstapten. Echt, nu al!?!

Plezier, avontuur, cultuur en gastronomie voor het hele gezin in één dag. Misschien wel het perfecte dagje uit? Plus: bij Vespatoerist is de organisatie tot in de puntjes geregeld!

Een dagje vakantie in eigen land. Kei plezant! Dat willen we zeker nog eens doen. Misschien wel bij valavond.
— Mijn jeugdig gezelschap
 

Praktisch

  • 50 of 60 euro per Vespa per dag

  • dat is inclusief benzine, helm, bijstand en drankje bij aankomst

  • exclusief waarborg of verzekering

  • vanaf 5 jaar (eventueel met harnas rond je kind en vastmaken aan jezelf zodat je kind niet valt als hij of zij in slaap zou vallen tijdens de rit)

  • je hebt de keuze uit routes tussen 60 en 115 km (of 228 km in 2 dagen in de Ardennen)

  • Adres: Rutterweg 85 in Tongeren

Benieuwd naar een ritje op de Vespa in een supermooie streek? En je kinderen willen mee cruisen op die Italiaanse stalen ros? Dan liggen nu alle registers open. Andiamo avanti!

 

Nog meer goesting gekregen in Limburg? Ik snap dat. De natuur in Limburg verrast altijd. Je wandelt hier naar het mooiste panorama van Vlaanderen, wandelt door drie landen op minder dan één minuut of komt tot rust op de Maas.

 
 

Deze blogpost is een samenwerking met Vespatoerist.

Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

[Update] Leuke restaurants en winkels in Brugge

Next
Next

Kamperen en wandelen in Sainte-Cécile, Florenville