Staycation in Maasmechelen: relaxen in een heerlijke bed & breakfast + 6 activiteiten

Mocht je er nog aan twijfelen: Limburg is een zalige provincie! Doe mij gerust Altijd Limburg. Waarom? Het heeft alles. Volop mogelijkheden om je actief uit te leven in prachtige natuur én fijne adresjes om te onthaasten. Kwestie van herbronnen, opgeladen, you name it, terug naar huis te keren.

En om eens met dat laatste te beginnen: het fijne adres. Wel, wij vonden dat in…

Bed & Breakfast Haerlekijn in Maasmechelen

Zowel het bed als de breakfast scoren een dikke 10 op 10. Heerlijk geslapen daar en ‘s morgens op ons gemak ons buikje vol gegeten met vers brood, beleg, een eitje, fruit, yoghurt en uiteraard koffie (voor mij dan toch :)).

Maar er is meer…

  • Je wordt er hartelijk ontvangen door Frank en Annick die dit verblijf al acht jaar met veel enthousiasme en hospitality uitbaten. Zo kregen wij een stukje typische Limburgse vlaai bij aankomst. Smullen!

  • De bed & breakfast is perfect gelegen tussen natuurgebieden voor heerlijke lange wandel- en fietstochten, de Maas om langs te kuieren of op te kajakken, en shopparadijs Maasmechelen Village.

  • Naast de kamers geniet je ook van hun grote zonnige tuin en terras.

  • Oh ja, in de ontbijtruimte staat er een koelkast met lekkere lokale biertjes en streekwijnen uit het Maasland!

Sfeervolle Familiekamers

Haerlekijn biedt 5 ruime en mooie familiekamers met zithoek, heerlijke bedden (ik weet, het stond hierboven ook al, maar hoe belangrijk is het niet om goed te slapen?!?) en badkamer.

Nog een pluspunt is dat je een aantal kamers naar elkaar toe kunt open zetten. Ideaal voor een gezin. Ouders in de ene kamer, kinderen in de andere, en toch samen. Dat kan zelfs met meer dan 2 kamers wanneer bijvoorbeeld twee gezinnen hun kinderen in één kamer willen laten slapen, of ook de grootouders meegaan. Mogelijkheden legio en gezelligheid gegarandeerd.

Tijdens ons weekendje verbleven we in De Schuur. Een hele mooie kamer met zicht op de tuin en aangrenzend een tweede kamer voor de kinderen. Top!

Met Frank op pad

Gastheer Frank vindt het fijn om gasten thuis te ontvangen, maar is ook echt een buitenmens en neemt je dolgraag mee op sleeptouw in zijn omgeving.

Er gaat niets boven wandelen in de bossen. Ook in de winter. Jas, handschoenen, dikke kousen aan en gaan. Zalig!
— Frank, gastheer Bed & Breakfast Haerlekijn

Frank begeleidt mountainbike-, fiets- en wandeltochten, het hele jaar door, of hij stuurt je met de nodige tips zelf op pad. Ontdek hier welke arrangementen Haerlekijn biedt.

Zijn favoriet? Op 7 km van huis inpikken met de mountainbike op de 'Zwarte Lus' van 80 km. Dat is trappen doorheen een erg afwisselend en inspirerend landschap van bossen, velden, weides en ongerepte natuurgebieden.

 

6 toffe activiteiten in de buurt van Maasmechelen

Zoals ik al schreef: in Limburg is er zot veel te doen, en allemaal zo schoon, en ook allemaal niet ver van uitvalsbasis Bed & Breakfast Haerlekijn. Ik was op pad met mijn twee jongens. Actie dus!

#1 Klimpark van Warredal

Een hoogteparcours brengt de vereisten van iedereen in ons gezin harmonieus samen: de mama wil buiten zijn en bewegen, en de kinderen willen spanning en sensatie. Et voilà, het perfecte uitje. Wij deden vijf parcours in een prachtig decor, hingen 9 meter boven de grond, verlegden onze grenzen, motiveerden elkaar met woorden en grote armgebaren, en beleefden zo een namiddagje pure qualitytime. De kers op de taart was de giga lange zipline die ons terug naar de start zwierde. Zalig!

Overigens, in Warredal vind je ook die zalige boscabines om in te slapen en vooral onthaasten.

Tarieven van het klimpark:

  • 23 euro per volwassene

  • 18 euro per kind vanaf 7 jaar

  • 11 euro voor kinderen t/m 6 jaar

#2 Kanoën over de Maas

Wederom, mama wil buiten en bewegen. Kinderen willen spanning en sensatie. Met een kanorit van 9 km over de Maas begon dat goed, vooral wanneer ik besloot dat we toch echt maar eens uit de kano moesten om die over de met algen bedekte stenen van de Maas vooruit te duwen. But why? Was ik niet goed snik? Nee, er was simpelweg te weinig water in de rivier en dat gebeurde niet één keer, maar heel vaak. Resultaat: we kwamen als verzopen katten aan. Maar bon, aan avontuur geen gebrek.

En toch, 9 km was misschien toch net iets te veel van het goeie. Op een gegeven moment werd het voor de jongens saaaaaaaiiiiiiii, en werd het voor mij een flinke upper body workout.

Praktisch:

  • 20 euro per volwassene

  • 15 euro per kind

  • Mogelijk om met de bus terug naar het startpunt te gaan.

#3 Wandelen door de Mechelse Heide

Chance dat we bij de inkom op het infobord een foto van een slang zagen. Dat maakt dat de kinderen de hele tijd nogal excited en bang waren, en kon het dus niet echt saai worden. Toch heb ik me ingehouden en koos ik voor de kortste wandelroute en dat was voldoende om te zien dat dit inderdaad een prachtig paars (toen wel:)) gebied is. Slangen zagen we trouwens niet, maar schapen wel. De herder was er een paar dagen op bezoek.

#4 Wandelen naar het mooiste panorama van Vlaanderen

Natuurpark Hoge Kempen kent 6 toegangspoorten. Mechelse Heide is er één van. Connecterra een tweede en het is via die poort dat je ‘het mooiste panorama van Vlaanderen’ bereikt. Indrukwekkend. Je waant je gelijk in Scandinavische sferen.

Nog een andere toegangspoort is die van Lieteberg en via die weg bereik je het blotevoetenpad in het park. Goed voor een heerlijke plezante portie buitenlucht.

#5 Fietsen door de bomen

Ietsje verder, maar ook de moeite is het redelijk recent aangelegde fietspad door de bomen in Hechtel-Eksel. In twee lussen klim je naar de toppen van de sparren en fiets je zachtjes weer naar beneden. Een uniek fietspad. Leuke beleving, maar maak er een langer van fietstochtje van. Als je alleen voor dit pad zou komen, is het misschien wat mager.

#6 Maasmechelen Village

Niet mijn favoriet, omdat ik gewoonweg niet graag shop, en toch is Maasmechelen Village het vernoemen waard, omdat het vlakbij de Bed & Breakfast gelegen is en omdat het voor winkelliefhebbers ongetwijfeld wel een walhalla moet zijn.

Et voilà. Kei veel te doen en te zien dus. En een goei adres om daarvan te bekomen. Perfecte combi, don’t you think?

 

Dit artikel werd in samenwerking met Bed & Breakfast Haerlekijn in Maasmechelen gemaakt, waarvoor dank!

Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Wandelen op de grens van de Ardennen en de Gaume

Next
Next

Kampeertip Hoogstraten