Wandelen naar het mooiste panorama van Vlaanderen

Terhills - dat tot in 2021 Connecterra genoemd werd - stond al lang op mijn to do-lijstje. Afgelopen zomer was het zover. Ik deed mijn wandelschoenen aan, smeerde mijn benen in, sleurde mijn kinderen mee en weg waren we. 

Terhills is één van de 6 toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen in Limburg en dat is diegene die je nodig hebt voor een zo kort mogelijke route naar het panorama. Nog voor je de kassa passeert, is de site met zijn oude steenkoolmijnen, tuinwijk en riante hotel al vrij indrukwekkend.

Eens je binnen bent, tref je een cafeetje, lange leestafel en de ‘speelput’, een grote uitdagende buitenspeeltuin. Een meevaller, want dat gaf mij de kans om de lange trappen van één van de steenkoolmijnen te trotseren, een beetje mijngeschiedenis op te nemen en te genieten van een uitzicht over Maasmechelen terwijl de kinderen bleven schommelen, klimmen en springen. Iedereen blij.

Wandelroute naar het panorama

Maar daarna werd het toch echt wel tijd om aan de wandeling te beginnen. Gezien het enthousiasme van de kinderen (not!) kozen we voor de kortste wandeling naar het panorama. Die telt 3,4 km. Er zijn nog langere routes tot 13 km die je meer van het domein laten zien.

Onze korte blauwe wandelroute bracht ons onder meer langs de waterskiclub Terhills Cablepark, een goeie plek om even te stoppen want hoog entertainment-gehalte. Daarna begon de klim naar het hoogste punt en die viel best mee (al zullen mijn kinderen het tegendeel beweren). 

Eens boven valt de slogan ‘mooiste panorama van Vlaanderen’ helemaal op z’n plaats. Het klopt. Het is er ongelofelijk mooi. Zicht op water, naaldbossen, een heuvelachtig landschap, de stad, gras en droog zand. Hoog op de top. Je ziet de bewoonde wereld, voelt de beweging, maar bent er niet bij. Dat geeft rust en een gevoel van vrijheid. Heerlijk! 

Wandelen met kinderen is…

De wandeling terug ging gepaard met gesuikerde pauzes, liedjes van 1,2,3,4,5,6,7777 en nog een kilometer, véél peptalk en allebei om de beurt een stuk op mijn rug. Een moeder die perse wilt wandelen, moet ook afzien. Part of the game, vrees ik.

Maar dat neem ik er allemaal maar al te graag bij, want ik ben op stap geweest met mijn jongens - quality time, weet je wel - en ik heb weer een stukje België ontdekt.  Mij hoor je niet klagen!

Up next

Het is moeilijk om Limburg te verlaten zonder alvast te dromen over de volgende trip naar deze natuurrijke provincie. Dusss, voor een volgende keer ben ik wel eens benieuwd naar het Terhills Resort en naar de Mechelse heide

lommelse sahara uitkijktoren

Benieuwd naar meer Limburg?

Ontdek de Lommelse sahara en het blotevoetenpad in Zutendaal.

 


Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Fotoboek maken met fotoalbum.nl

Next
Next

Get Out Of Town gaat offline