Zo slaap je ook op onbekende plekken als een roos

Advertentie - Een krakend bed in je AirBnB of onbekende geluiden in je hotel? Vaak liggen we de eerste paar nachten op een nieuwe plek wat langer wakker. Om alles uit je vakantie te halen, is een goede nachtrust echter cruciaal. In dit artikel geven we je 4 handige tips om overal heerlijk te slapen.

1. Neem je eigen beddengoed mee

Je kussensloop met de vertrouwde geur van thuis kan helpen om beter te slapen. Ook je overige beddengoed, zoals een dekbedovertrek of laken, kan je vaak makkelijk meenemen in een koffer. Zo hoef je niet te wennen aan het gevoel en de geur van onbekend beddengoed.

Als je op roadtrip gaat met een ruime auto of camper kan je zelfs helemaal uitpakken, en je eigen dekbed en kussens meenemen. Zo voelt het net alsof je in je eigen bedje slaapt, waar je ook bent.

2. Vergeet je oordoppen en slaapmasker niet

Vreemde geluiden kunnen ervoor zorgen dat je moeilijk in slaap komt. Misschien heeft je verblijfplaats geen verduisterende gordijnen of ligt het aan een drukke straat, waardoor je extra vroeg wakker wordt. Dan is het wel handig om oordoppen en een slaapmasker mee te nemen. Zo maak je het makkelijker om je slaapritme van thuis aan te houden.

3. Verander je slaapritme niet te veel

Over je normale slaapritme gesproken: verander deze niet te veel als je op reis bent. Hoe verleidelijk het ook is om tot in de vroege uurtjes een levendige stad te ontdekken, dit kan ervoor zorgen dat je nog moeilijker in slaap komt. Zorg er daarom voor dat je niet te veel afwijkt van je vertrouwde slaapritme. Zo weet je lichaam wanneer het tijd is om te rusten, en slaap je makkelijker in.

4. Neem bekende geuren mee

Heb je geen ruimte om je hele beddenset mee te nemen? Dan kan je ook een klein flesje met een bekende home spray of parfum meenemen. Ook een vertrouwde wasverzachter of wasparfum kan hierbij helpen. Doordat je omgeving bekend ruikt, ontspan je makkelijker. Dit kan weer bijdragen aan een betere nachtrust.

Overal thuis

Een verre reis of gewoon een weekendje weg: een nieuwe omgeving kan ervoor zorgen dat je slechter slaapt. Door je aan je normale slaapritme te houden en vertrouwde geuren mee te nemen, zul je merken dat je fijner slaapt. Zo word je overal even uitgeslapen wakker als thuis.

Wat doe jij om beter op reis te slapen?

Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Oosterscheldekreeft eten in Bruinisse, Zeeland

Next
Next

Wandelen in Mechelen: een lus natuur vanuit Heffen