Oosterscheldekreeft eten in Bruinisse, Zeeland

Verzot op kreeft? Of ander lekkers uit de zee? Dan raad ik een bezoek aan Bruinisse, in Schouwen-Duiveland, Zeeland absoluut aan. Hier eet je de beste Oosterscheldekreeft.

Bruinisse is een vissersdorp dat helemaal ten oosten van Schouwen-Duiveland ligt. Schouwen wat? Schouwen-Duiveland is een eiland van Zeeland in Nederland en staat onder meer bekend om zijn culinaire troeven. 

Disclaimer: een aantal links in deze blogpost zijn affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine commissie krijg wanneer jij iets via die link boekt zonder dat de prijs voor jou wijzigt. Oftewel, een kleine moeite voor jou en een grote support voor mijn blog! Waarvoor dank :)

OosterscheldeKreeft eten

In Schouwen-Duiveland moet je zijn voor de beste oosterscheldekreeft. Die is zoeter en zachter van smaak dan de gewone kreeft. Een echte delicatesse. Bovendien is die super vers. 's Morgens nog in het water, 's middags op je bord. Zeker wanneer je bij Bru17 gaat eten, een restaurant in de jachthaven waar de vissersboten iedere dag* aanmeren met hun verse vangst.

* Voor de kreeften is dat vanaf eind maart tot 15 juli.

Wij betaalden voor onze volledige kreeft 79 euro (in 2023). Niet weinig, maar elke hap waard. Om letterlijk vingers en duimen bij af te likken.

Oesters en andere zeevruchten

Uit ervaring kunnen we ook meegeven dat de oesters en superverse calamares echt de moeite zijn. Zo lekker!! Daarnaast hebben we ons laten vertellen dat je in Bruinisse, mosseldorp bij uitstek - te zien aan de gigantische mossel wanneer je het dorp binnen rijdt -, ook de lekkerste mosselen eet. 

Wijn en gin

Maar het houdt niet bij eten op. Op het eiland wordt er ook witte wijn, gin en rum gemaakt. De wijn wordt in business class van de KLM geschonken en de gin SchoDu kreeg van 30 fijnproevers een score van 8,9 op het Gin Festival in Londen. Waar die zilte zeelucht allemaal niet goed voor is?! 

Een cafeetje met gezellig hoekterras om dat allemaal eens uit te proberen is ‘t Veerhuis.

Smaakt dit allemaal naar meer? Probeer dan eens de in-app food roadtrip in Zeeland uit! Dat is een smartphonegids die alle culinaire hoogtepunten verzamelt.

Chillen aan het Grevelingenmeer

En als je dan toch in Bruinisse bent, waarom dat dan niet combineren met een strandje in de buurt. Wij legden onze handdoekjes neer op een strand langs het Grevelingenmeer. Niet te druk en lekker ontspannend. Als je meer actie wilt, strijk je neer bij Puurr waar je een sup of kano huurt

 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Ontdek Barcelona te voet (3 stadswandelingen!)

Next
Next

Zo slaap je ook op onbekende plekken als een roos