Ontdek Barcelona te voet (3 stadswandelingen!)

Barcelona is een prachtige stad vol geschiedenis, cultuur en architectuur. Het is een Spaans pareltje dat iedereen wel eens gezien moet hebben. Ik werd helemaal verliefd op de stad tijdens een schoolreis, ergens in een vorig leven. De sfeer is er gewoonweg fantastisch. En wat is een betere manier om Barcelona te voet te ontdekken? Ik presenteer je drie super toffe stadswandelingen.

Disclaimer: de links in deze blogpost zijn affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine commissie krijg wanneer jij iets via die link boekt zonder dat de prijs voor jou wijzigt. Oftewel, een kleine moeite voor jou en een grote support voor mijn blog! Waarvoor dank :)

Barcelona te voet #1: wandelen door de gotische wijk (Barri Gòtic)

  • Begin bij de iconische kathedraal van Barcelona, een meesterwerk van gotische architectuur mét prachtige binnenplaats, en verken vervolgens de kronkelende middeleeuwse straatjes van de Gotische wijk.

  • Bezoek de Plaça del Rei, waar je het prachtige Palau Reial Major en het Museu d'Història de Barcelona (MUHBA) kunt vinden. Dit laatste museum bevindt zich in het Koninklijk Paleis.

  • Wandel door naar de beroemde straat La Rambla. Hier geniet je van straatartiesten, kraampjes en levendige sfeer. Het is een geweldige plek om te genieten van het bruisende leven van de stad. Oftewel, een absolute must do wanneer je Barcelona te voet ontdekt. Eindigen doe je bij de levendige Plaça Reial, vol met cafés en restaurants.

Reken ongeveer op 1,5 tot 2 uur als je rustig wandelt en de bezienswaardigheden onderweg op ‘t gemak passeert.

Barcelona te voet #2: wandeling door de hippe wijk Eixample

Tijdens deze wandeling is het ene Antoni Gaudi die zijn stempel zet. Wanneer je Barcelona te voet ontdekt kan je niet om zijn architecturale meesterwerken heen en da’s maar goed ook, want het zijn absoluut juweeltjes.

  • Begin bij de beroemde Sagrada Família, wellicht het meest beroemde meesterwerk van Gaudí. Neem je tijd om deze iconische kerk van binnen en buiten te bewonderen. Het is echt de moeite!

  • Loop vervolgens naar Casa Batlló, nog zo’n uniek geval van Gaudí. Merk de opvallende gevel op.

  • Vervolg je wandeling naar Casa Milà, ook wel bekend als La Pedrera. Hier is het belangrijk om niet alleen de gevel te bekijken, maar ook om naar het dak te gaan, waar je een prachtig uitzicht hebt op de stad.

  • Wandel vervolgens kriskras door de Eixample-wijk en ontdek nog meer prachtige modernistische architectuur, zoals de werken van andere gerenommeerde architecten Lluís Domènech i Montaner.

Omdat er zoveel te zien is op deze route zou ik er 4 à 6 uur voor uittrekken.

barcelona te voet

Barcelona te voet #3: Panoramawandeling vanuit Montjuïc

  • Neem de kabelbaan naar de top van de Montjuïc-heuvel (deze attractie is wederom een must do!), waar je een panoramisch uitzicht hebt over de stad en de zee.

  • Verken het kasteel van Montjuïc en ontdek de geschiedenis van de stad terwijl je door de oude vestingwerken wandelt.

  • Bezoek de botanische tuinen van Barcelona, gelegen aan de voet van de Montjuïc-heuvel, en geniet van een ontspannen wandeling door de weelderige vegetatie.

  • Sluit je tour af met een bezoek aan het Olympisch Stadion, gebouwd voor de Olympische Zomerspelen van 1992.

Een wandeling die cultuur, natuur, geschiedenis en sport combineert. Reken hiervoor op 3,5 à 5 uur om alles rustig gezien te hebben.

Elke wandeling biedt een uniek perspectief op deze heerlijke stad. Neem je tijd, loop wat verloren door de straatjes en indrukwekkende architectuur, en geniet volop!

General banners

Hoe geraak je in Barcelona?

Daar zijn meerdere opties voor. De snelste manier is het vliegtuig. Je kunt vluchten vinden vanuit Brussels Airport (Zaventem) of Brussels South Charleroi Airport naar Barcelona El Prat Airport. Alternatieven op het vliegtuig zijn de auto, trein of bus nemen.

Sla deze pins op op je Pinterest bord

 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Next
Next

Oosterscheldekreeft eten in Bruinisse, Zeeland