Onthaasten in een Warredal boomhut

We leven allemaal een druk bestaan. Werken, een huishouden runnen, kinderen opvoeden, sociale verplichtingen, sporten,… Een agenda met afspraken en to do’s is snel gevuld. Laat staan een gezinsagenda! Daarnaast staan we ook continu aan. Onze gsm ligt altijd binnen handbereik, de notificaties volgen zich snel op en/of de verleiding om ff je social media feed te checken is te groot. I feel you, dat is bij mij en bij ons niet anders. En dan is een escape in de natuur af en toe meer dan welkom hé? Of gewoonweg broodnodig.

Even een weekendje weg met het gezin. Geen voetbalmatches, huiswerk, tv of boodschappen doen, en geen familie, vrienden of buren. Alleen met het gezin zijn. Terug naar de essentie. Heerlijk!

Maar een weekend is ook kort. Je wilt niet te lang onderweg zijn en ook meteen kunnen ontprikkelen, niet waar?

Wel, ik vond een plek waar dat lukt: Warredal.

Voel je de vibe al?

Overnachten in Warredal

Warredal is een vakantiedomein in Maaseik, Limburg. Dit bosrijke domein telt net iets meer dan 40 huisjes. Denk hierbij aan gezellige cabins in het bos met hottub, jaccuzi of sauna vanaf twee personen. Daar is Warredal mee begonnen, maar dan hebben ze zich helemaal overtroffen met hun cosy houses. OMG! Die zijn zooooo mooi en zooooo gezellig. Echt, ik vond daar mijn droomhuis. Wij verbleven in Tree House 2, een juweeltje. Dit huisje is ongelofelijk slim en knus ingericht. Ik had hier gerust een maand kunnen blijven.

Ik kan me geen plek bedenken of herinneren waar ik zo snel helemaal zen werd. Je hebt hier niets en tegelijk alles.
— Sylvie

Wat zit er in die Warredal boomhut?

  • Een keuken met koelbox, prachtig servies, hygiënepakket en een Bialette koffiezetapparaat voor slow coffee.

  • Kaarsjes, een kachel en olielamp om het nog gezelliger te maken.

  • 4 opgemaakte bedden, gezellig bij elkaar.

  • Een verwarmde badkamer.

  • Verschillende lichtsnoeren, een soort kerstverlichting.

  • Een houten terras mét gas bbq en hottub.

Het summum! Zo eenvoudig en toch zo rijk. De tijd vloog hier veel te snel voorbij. We hadden van alles kunnen doen op het park (waarover hieronder meer), maar daar hadden we geen behoefte aan. We hadden elkaar, prachtig herfstweer en een hottub. Meer was er echt niet nodig.

Wat ik van thuis zou meenemen?

Een speaker voor wat muziek, een boek, slippers en misschien een badjas voor na de hottub. Voor vertrek raadde Warredal aan om ook een zaklamp te voorzien, omdat de lichtjes in het huisje niet veel geven, en dat klopt, maar ik vond dat helemaal niet erg. Dat hoorde erbij. Ook dat maakte het zo rustgevend en zette je lichaam automatisch iets eerder in slaapmodus.

Wat te doen in Warredal?

Warredal grenst aan ons enige Nationaal Park Hoge Kempen. Je bent daar dus aan de voet van 12.000 hectare natuur. Eens je uit het dal klimt, sta je aan de start van 4 wandellussen: eentje van 7 km (blauwe ruit), 9 km (rode driehoek), 14,7 km (gele zeshoek) en 4,4 km (groene rechthoek). In Warredal zelf kan je ook mini-golfen, ponyrijden en jezelf wagen aan een hoogteparcours. Dat klimpark deden wij al eens in 2020. Tot slot heb je er ook een mooi strandje om wat te hangen.

Wij gingen lopen, fietsen en wandelen in Nationaal Park Hoge Kempen.

Warredal ontbijt

Wil je je ervaring helemaal af maken? Dan kan ik de ontbijtservice echt aanbevelen. Je kan kiezen uit een gewoon of deluxe ontbijt. Dat deluxe ontbijt is ook… echt luxe! Wat een verwennerij. Zo enorm hard van genoten. De ontbijtjes worden bij de cosy houses aan de deur geleverd. Diegene die in een tiny house verblijven, halen hun ontbijt op in een food corner. Ook de pizzapakketten, om zelf pizza te maken op de bbq, waren een schot in de roos.

Ik denk dat het wel duidelijk is: Warredal, we’ll be back!

Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Laat je zien met een reflecterend vestje van GOFLUO

Next
Next

Last van je achillespees? Draag deze sokken van Falke