Last van je achillespees? Draag deze sokken van Falke

Wie wandelt, doet zich best een plezier door dat in degelijk materiaal te doen. Nog meer wanneer je pijntjes hebt (hallo veertigplussers!). Ik ontdekte de perfecte sokken voor pijnlijke achillespezen.

Ik wandelde eens een heel weekend in botinnen die wat schuurden tegen mijn achillespees. Koppig wandelde ik door. De hinder viel immers heus wel mee. Dat ik er achteraf wat last van zou hebben, had me niet verbaasd. Maar dat die pijn nooit meer zou weggaan, had ik daarentegen totaal niet zien aankomen.

Na maanden met die zeurende pijn zocht ik een kinesist op. Die keek het na, stelde me gerust dat ik mocht blijven wandelen en lopen (oef!) en gaf me oefeningen mee voor thuis. Zonder succes helaas. Geen enkele verandering. Nul komma nul.

De Achilles sokken van Falke: een medisch product

Wat de kinesist, oefeningen thuis en wat rust niet konden oplossen, lukt de Achilles sokken van Falke wel. Althans bij mij toch. Sinds ik ze draag heb ik een pak minder last. Een gigantisch verschil!

Continu massage

Totdat ik de Achilles sokken van Falke uitprobeerde. Die hebben ter hoogte van de achillespees, aan de binnenkant van de sok, overal nopjes. Wanneer je iets van crème - spierbalsem of zelfs gewone body crème - op je achillespees smeert, gaan die nopjes die plek continu masseren. Bijna gevoelloos. Dus niet pijnlijk, maar ook niet dat ik er op dat moment super veel deugd van had.

Het effect van de sokken voelde ik echter des te meer achteraf. Door de sokken regelmatig te dragen terwijl ik wandel of loop heb ik weinig tot geen last meer van pijnlijke achillesspezen. Hoe zot is dat!? Wat de kinesist of oefeningen thuis niet konden oplossen, lukt de Achilles sokken van Falke wel. Althans bij mij toch.

Niet verwonderlijk dat de sokken in Duitsland en Oostenrijk als een medisch product beschouwd worden.

De sokken zijn niet goedkoop, maar welke euro waard én goedkoper dan een paar sessies bij de kinesist!

Aan de binnenkant van de sok: the magic nopjes die masseren en de pijn verlichten of zelfs verlichten.

Modellen en kleuren

De Achilles sokken zijn voor heren beschikbaar in drie kleuren: zwart, wit en blauw.

Voor vrouwen zijn er enkel de zwarte sokken zoals op de foto’s.

In deze blogpost gebruik ik affiliate links van bol.com. Dat wil zeggen dat ik een kleine commissie verdien wanneer jij via die links aankoopt terwijl de prijs voor jou helemaal hetzelfde blijft. Oftewel, een kleine moeite voor jou en een hele grote support voor mijn blog!

Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Onthaasten in een Warredal boomhut

Next
Next

Hoe zit het: hoe lang gaan we nog van de bergen kunnen genieten? (+ bespaartips!)