Getest: wandelkleding van Alpine Nation “Sluit goed aan, voel niet eens dat ik het aan heb”

Alpine Nation wordt gemaakt door vrouwen voor vrouwen. Het werd in 2019 gefrustreerd, maar met veel enthousiasme en overtuiging uit de grond gestampt door de Sloveense Sandra Suc, omdat ze op de markt haar goesting maar niet vond. De outdoorkleding zag er toen of bijzonder onaantrekkelijke uit, of was wel mooie ‘sportkleding’, maar niet technisch (lees: niet ademend, sneldrogend enzovoort). “Dus besloot ik mijn eigen merk outdoorkleding te lanceren, speciaal afgestemd op de behoeften en wensen van vrouwen die graag het avontuur buiten opzoeken”, aldus Sandra. Het resultaat van haar missie testte ik met veel plezier uit.

Over welke wandelkleding van Alpine Nation hebben we het?

Alpine Nation verkoopt wandelbroeken, -tops, enkele accessoires en heeft ook fietskleding. Ik ga uiteraard voor de hiking gear. Aan de voordeur vind ik een mooie gevulde doos met daarin:

Oh ja, er zit ook nog een roestvrijstalen mok in. Handig voor warme drankjes onderweg én een duurzame oplossing. Alles netjes verpakt, en door er alleen nog maar aan te voelen, weet ik al: dit is kwaliteit. Dat zijn niet zomaar sportkleren. Hier is over nagedacht.

Wandelkleding van Alpine Nation getest

Maar bon, daar heb ik het uiteraard niet bij gelaten. Bij de eerste de beste wandelgelegenheid schiet ik mijn nieuwe wandelkleding van Alpine Nation aan. Dat wordt een natte wandeling door de Ardeense bossen. Wat dan vooral opvalt, is dat de legging bijzonder waterbestendig is (ik heb geen enkele keer nattigheid gevoeld) en dat die ook supersnel droogt. De legging blijft eveneens goed zitten, ook wanneer ik voorover buig of een grote stap over plassen neem. En op deze nogal frisse winterdag houdt die mij goed warm. 

Mijn groene t-shirt met lange mouwen is licht en ademend, en ik heb amper door dat ik het überhaupt aan heb. Mijn man heeft het daarentegen wel door. “Je vrouwelijke vormen komen er goed tot hun recht”, merkt hij opgetogen op. Aha, da’s mooi meegenomen dan! De sokken van merino wol houden mijn voeten warm en droog. 

De tweede wandeling in mijn nieuwe wandelkleding van Alpine Nation gaat door in de Kalmthoutse Heide op een dag die aanvoelt al bijna lente. Heerlijk! Ook nu ben ik super blij met wat ik aan heb. Het zit goed, blijft goed zitten, schuurt of plakt niet. Gewoon echt fijne kwaliteitskleding, die ongetwijfeld nog heel vaak mee op pad zal gaan.

Hoezeer ik ook van onze Alpine Nation kleding hou omwille van onze compromisloze toewijding aan kwaliteit, ben ik nog enthousiaster om iets veel belangrijkers te zien en dat is het feel good effect van onze producten! Als we ons comfortabel en aantrekkelijk voelen in onze sportkleding geeft ons dat het vertrouwen en de kracht om nog meer avonturen aan te gaan. No mountain high enough voor de Alpine Nation community!
— Sandra Suc, oprichter en bezieler van Alpine Nation
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Hoe bereid je je voor op een huttentocht?

Next
Next

Wandeling rond de Abdij van Villers