Wandeling rond de Abdij van Villers

Noem de Abdij Villers-la-Ville gerust een insta-hotspot. Hoewel die voornamelijk uit ruïnes bestaat, is het een indrukwekkend monument. Rondleidingen leiden jou langs de ruïnes en door de prachtige tuinen die de historische sfeer van de locatie alleen maar versterken. Wie vanuit een hogere invalshoek een blik op de abdij wilt werpen, moet wandelen. En laat dat nu geen straf zijn voor ons. Integendeel, met veel plezier maken we ons klaar voor een wandeling van 10km.

Aan de Avenue Georges Speeckaert vinden we een ruime gratis parking. We wisselen sneakers in voor wandelschoenen, eten nog een koffiekoek (wie wandelt, heeft altijd recht op uitgebreid ontbijt, ha!) en we zijn weg. We volgen de gele rechthoeken. De route is steeds goed aangegeven.

Een flinke klim neemt ons meteen mee in het woud met hoogstammige bomen. Na een aantal slingerpaden en open velden zakken we af naar afgelegen dorpen La Roche en Tangissart, en tot slot wacht er ons nog een steile afdaling naar een beek die de bevers onversaagd hebben verbouwd tot een kleine mangrove. En helemaal aan het eind zie je tussen de bomen de Abdij van Villers opduiken en valt ook de enorme omvang van de site op. Uitzonderlijk erfgoed in België!

In’t kort: dit is een korte en toch heel afwisselende wandeling. Perfect te doen met kinderen ook. Sterker nog, wij hebben die van ons geen één keer horen zuchten of zagen!

Praktisch: wandeling rond de Abdij van Villers

Andere wandelingen in en rond de Abdij van Villers

Het meditatiepad in de Abdij van Villers

In de abdij zelf kan je het meditatiepad bewandelen. Deze route begint aan de voet van de kerk en klimt naar de Sint-Bernardkapel. Onderweg kom je acht bordjes tegen met teksten die je bewustzijn over het hier en nu willen verhogen.

Kortere wandelingen vanuit de Abdij van Villers

Is een wandeling van 10 km net iets te veel van het goede? Check deze wandeling van 6,9 km dan eens. Of deze wandeling van 7,1 km.

 
 

Deze wandeling vanuit de Abdij van Villers behoort tot één van de 20 “onvergetelijke wandelingen in Wallonië”.

 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Getest: wandelkleding van Alpine Nation “Sluit goed aan, voel niet eens dat ik het aan heb”

Next
Next

Entre Lesse et Lomme: een heerlijke meerdaagse wandelvakantie in eigen land