Wandeling Scherpenbergen De Hutten in Meerhout

Meerhout is op het eerste zicht misschien een klein nietszeggend dorpje, maar vergis je niet. Hier starten heel wat wandelingen door prachtige landschappen en dat maakt van Meerhout een uitstekende uitvalsbasis voor wandelliefhebbers.

Wij wandelen de Scherpenbergen De Hutten, een wandeling van 14 km die in 2022 verkozen werd tot de wandeling van het jaar. De wandeling start aan het bezoekerscentrum Grote Netewoud, Watermolen 7 in Meerhout.

Van landduinen tot moeras

De wandeling is afwisselend en bijna helemaal onverhard. We wandelen langs de kronkelende Grote Nete rivier, door bossen, heide, duinen en twee natuurgebieden: De Kwacht en De Keyfheide. Omdat wij pech hadden met het grijze weer werd ik niet overdonderd door de natuur, maar ik vermoed dat deze wandeling bij zonnig en droog weer, wanneer de natuur en heide in bloei staan, wel erg mooi is.

Groene en historische site

Na onze wandeling drinken we nog een tas thee in het gezellige bezoekerscentrum dat gelegen is naast een 17de eeuwse watermolen en waar de Grote Nete letterlijk door het gebouw stroomt. Bijzonder wel. Zeker doen dus!

Wandelknooppunten

De te wandelen knooppunten zijn: 71 - 18 - 17 - 95 - 35 - 36 - 37 - 41 - 38 - 21 - 22 - 63 - 80 - 17 - 63 - 62 - 25 - 3 - 2 - 24 - 23 - 99 - 98 - 96 - 95 - 92 - 86 - 85 - 18 - 71. Goed voor zo’n 3 uur wandelplezier.

De slingerende Grote Nete, in het hart van de Kempen.

Nog meer wandelingen in Meerhout

Wie met kleine kinderen wandelt, kiest voor het Totterpad van 1,6 km met opdrachten onderweg. En in deze wandelgids vind je nog 9 andere verrassende wandelingen. Veel wandelplezier!

 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Stiltewandeling rond de Abdij van Westmalle

Next
Next

De verborgen schatten van Jordanië