Stiltewandeling rond de Abdij van Westmalle

Het Trappistenpad van 8 km rond de Abdij van Westmalle is zo goed als geheel onverhard en onderscheidt zich door de oorverdovende stilte.

Gedurende de hele wandeling kwamen we amper iemand tegen. Het waren wij alleen in het Molenbos. Behalve bossen kom je ook langs groene weilanden, een weids zandven met brandrode runderen en ga je over akkerpaden. Een mooie eenvoudige en makkelijke wandeling.

Het wandelpad loopt langs dit zandven.

Trappistenbier & trappistenkaas

Ideaal is om deze wandeling te combineren met een Westmalle Trappist en trappistenhap achteraf. Denk aan een croque monsieur of kaaskroketten met lekker smeuïge trappistenkaas. Dat doe je bij Café Trappisten aan de overkant.

Een trappist drinken in de Abdij der Trappisten zelf of de brouwerij bezoeken, kunnen helaas niet omdat de monniken binnen hun muren niet gestoord willen worden. Wel kan je dagelijks om 14 uur ‘de nonen’ bijwonen. Dat is een kerkelijke dienst van 15 minuten. Dat hebben wij niet gedaan, omdat we ‘s morgens wandelden, maar je zou op die manier een beetje de sfeer van het leven van arbeid en gebed kunnen opsnuiven.

Praktisch

  • Vertrek en aankomst aan de Abdij der Trappisten, Antwerpsesteenweg 496 in Westmalle.

  • De te volgen wandelknooppunten zijn: 99 - 1 - 98 - 97 - 89 - 36 - 35 - 33 - 34 - 37 - 38 - 39 - 32 - 30 - 99.

Heerlijke wandeling midden in de natuur.

 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Wandelweekend in het Ourdal

Next
Next

Wandeling Scherpenbergen De Hutten in Meerhout