De verborgen schatten van Jordanië

[Advertentie] Wie geen trek heeft in een dertien-in-een-dozijn vakantie hoeft zeker niet bij de pakken neer te zitten. Want je kunt tegenwoordig kiezen uit tal van schitterende rondreizen, die na afloop van de reis een bron van boeiende verhalen zijn. Daarbij ligt het accent soms op de kunst en cultuur van een land, soms op de unieke natuur of compromisloze ontspanning. Een enkele keer vind je zelfs alles tegelijk in één rondreis. Jawel, maak kennis met het gastvrije en mysterieuze Jordanië. Een rondreis Jordanië is een ervaring die je niet makkelijk zult vergeten! Wedden?

Van cultureel tot avontuurlijk

Misschien is Jordanië niet de eerste bestemming waar je aan zou denken bij het plannen van een rondreis. Het land bestaat immers grotendeels uit woestijn. Maar als je luistert naar de enthousiaste verhalen van mensen die er al eerder geweest zijn, kun je snel op andere gedachten komen.

Natuur, cultuur, avontuur: tijdens een rondreis door Jordanië kom je het allemaal tegen. Vanzelfsprekend mag een bezoek aan de wereldberoemde oude ruïnestad Petra niet ontbreken, een van de culturele hoogtepunten van het land. Datzelfde geldt voor de Romeinse nederzetting Jerash, die in de achtste eeuw onder zand werd bedolven en zo nagenoeg intact is gebleven. Ook een tocht door het imposante woestijnlandschap van Wadi Rum is een absolute must – of je dat nu te voet doet, met een landcruiser of zelfs op een kameel! En dan ’s avonds eten bij een kampvuur en slapen bij de bedoeïnen onder een heldere sterrenhemel. Echt een sprookje!

In de hoofdstad Amman kijk je je ogen uit in de vele musea, het Romeinse amfitheater en op de levendige Arabische markten met hun traditionele lekkernijen en souvenirs. Wil je alle indrukken even op je laten inwerken? Dan kun je heerlijk tot rust komen tijdens een wandeling in het betoverende natuurreservaat Dana of ervaren hoe relaxed het is om als het ware vanzelf te drijven in de Dode Zee.

Ben je van het actieve soort, ga dan lekker snorkelen in het glasheldere water van de Rode Zee, met zijn kleurrijke koraalriffen en zeldzame vissen.

Perfect georganiseerd

Natuurlijk moet je je op een bezoek aan Jordanië wel een beetje voorbereiden. Zo is het gedurende bepaalde maanden van het jaar domweg te heet om te reizen. Wil je maximaal genieten van alle highlights in binnen- en buitenlucht, plan je reis dan bij voorkeur in het voorjaar of het laatste kwartaal van het jaar. Dan is het weer ideaal voor de meeste wandelingen en excursies.

Laat je ook goed informeren over zaken als reisdocumenten, alcoholgebruik, voltage en dergelijke. Als je je reis boekt bij een gerenommeerde Jordanië-expert, hoef je je daar uiteraard geen zorgen over te maken. Bovendien kun je dan vaak kiezen uit meerdere reistypen (zoals groepsrondreizen, familiereizen en singlereizen) en reisprogramma’s.

Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Wandeling Scherpenbergen De Hutten in Meerhout

Next
Next

Roadtrip met de camper door Noord-Brabant