Fluistervaren en eten bij Theetuin Overleek

Theetuin Overleek is een pareltje. Zo’n adresje uit de duizend. Beter dan de rest.

Omdat Theetuin Overleek zo idyllisch is. Het ligt midden in de weilanden aan het water, ver weg van de snelle buslijnen, supermarkten of andere dagelijkse gehaastheid. Kippen en hanen lopen door tuin, onder je tafeltje door. Konijnen huppelen in en rond hun hok. Vermakelijk voor de kinderen. Net zoals de speeltuin, uiteraard.

getoutoftown theehuis overleek.JPG
menu theehuis overleek.JPG

De lekkerste taart ter wereld

De vriendelijke familie Deun serveert smeuïge koffies, ambachtelijk boerenijs en een heel assortiment aan ‘taarten gebakken door onze mama’. Wij aten een stukje appeltaart. De cheesecake was helaas al op. Die appeltaart was om van te smullen. Het was zelfs zo lekker dat we zonder nadenken nog een puntje bestelden. Dan maar wat extra calorieën. Zo’n taart eet je echt niet elke dag!

Onthaasten op een fluisterboot

Bij Theetuin Overleek huur je ook een flusisterbootje. Een klein sloep die je zelf bestuurt. Mits wat denk- en oefenwerk gaat dat best vlot. Zeker met een picknick aan boord. Wij vaarden door en rond Broek-in-Waterland. Twee uur genieten en onthaasten op het water. Amper een mens gezien. Wel des te meer koeien. Van alle boottripjes die we met de kinderen al gemaakt hebben, vonden ze deze veruit de leukste.

Praktisch

  • Adres: Overleek 6, Monnickendam

  • Fluisterbootje voor max 5 personen gedurende 2 uur kost 45 euro. Best op voorhand even reserveren.

  • Er zijn ook grotere fluisterboten voor max 25 personen.

  • Website: https://theetuinoverleek.nl/

 

Was journalist. Is content marketeer. Mama van 2. Zonder beweging word ik zot. Als het kon, zat ik NU op een vliegtuig naar Nieuw-Zeeland of Peru.