Op de Vespa door Piemonte (huwelijksreis deel 2)

Op de Vespa door Piemonte (huwelijksreis deel 2)

Oh jongens, wat was Piemonte een heerlijke verrassing. Met heimwee blik ik terug op deze dagen en vol ongeduld tel ik het ongeweten aantal dagen af om terug te gaan. The sooner the better.

Piemonte is niet heel toeristisch, maar rustig en peaceful. Het is hier stil. Waar je ook kijkt, zie je breed uitgestrekte wijngaarden. Zo mooi en typisch aan de streek. Dit landschap is dan ook Unesco werelderfgoed.

piemonte wijngaarden.JPG

Toeren door de wijngaarden

Een Vespa Tour is een prima manier om Piemonte te leren kennen. Geen km verveelt. Het landschap is zo ontzettend mooi. De dorpjes zoals La Morra, Barolo en Serralunga zijn charmant. Op zich niet om van flauw te vallen, maar steeds aangenaam om er even te stoppen voor een korte wandeling of een terrasje.

Stil geluk in Serralunga

Stil geluk in Serralunga

Wij deden onze Vespa tour met Kalitumba Travel. Jean, een hele vriendelijke West-Vlaming die al jaren in Italië woont, gaf ons uitleg over ons machien en een uitgebreide roadbook. Prima service!

Wij reden de Barolo tour.

Wij reden de Barolo tour.

happy couple piemonte.JPG
vespa tour piemonte.JPG

Culinaire verwennerij

Piemonte is een uitgelezen bestemming om te eten en te drinken. Gastronomisch en puur. Verfijnde pasta, truffel, verse groenten vol smaak en een ongelofelijk rijk assortiment aan wijn. Zoveel bergflanken, zoveel verschillende wijnen. Het schijnt dat de carabinieri zelfs coulant is voor toeristen, want ja, wat komen ze hier anders doen dan Barolo, Nebbiolo en Barbaresco te drinken, proeven en kopen? Juist!

agriturismo piemonte.JPG

Onze adresjes in Piemonte

  • Lunchen bij Agriturismo Iride in Roddino. Daar aten we een typisch viergangenmenu met wijn voor maar 25 euro per persoon, met de glimlach bediend, en met een prachtig uitzicht op de heuvels.

  • Eten bij Trattoria in Piazza in het centrum van Montelupo. Lekker en simpel.

  • Topper van formaat: romantisch dineren in de tuin van restaurant Ca’ Del Lupo met zicht op verlichte heuvels en supervriendelijke bediening die ook nog eens de juiste wijnen tipt.

Wijn proeven en kopen bij:

In Piemonte eet je verfijnd en drink, en ontdek, je de lekkerste wijnen. Heerlijk! Jammer dat we er maar twee dagen waren.

Dit was de tweede stop van onze huwelijksreis. Benieuwd naar deel 1?

unesco piemonte.JPG
 
Was journalist. Is content marketeer. Mama van 2. Zonder beweging word ik zot. Als het kon, zat ik NU op een vliegtuig naar Nieuw-Zeeland of Peru.