Even stoppen in Riquewihr en Ribeauvillé (huwelijksreis deel 1)

Even stoppen in Riquewihr en Ribeauvillé (huwelijksreis deel 1)

Het is perfect mogelijk om vanuit Antwerpen meteen door te rijden naar Noord-Italië, daar waar onze eerste 'echte' stop zou zijn, maar op huwelijksreis vind ik dat niet de beste optie. Nee, wanneer je honeymoont moet je vooral tijd nemen voor elkaar en dus liefst met tussenstop reizen. 

Twee schattige dorpjes in de Alsace

Onze eerste stop: Ribeauvillé en Riquewihr. Twee dorpjes die niet zouden misstaan op een aquarel of als decor van een animatiefilm. Schilderachtig mooi met vakwerkhuizen uit alle kleuren van de regenboog die tot in de puntjes zijn afgewerkt. Met beschilderde luiken, gietijzeren platen boven de voordeur waarop staat wat voor een handeltje erin huist en gigantische kleurrijk gevulde bloembakken voor de ramen. Riquewihr is zelfs geklasseerd als één van de ‘plus beaux villages de France’, en wellicht daarom ook wat toeristischer. 

In zowel Ribeauvillé als Riquewhir zijn er tal van schattige winkeltjes met lederwaren, aperitiefworstjes en likeuren, en pottenwerk. In Ribeauvillé vind je ook een topper voor tafellakens. Wij scoorden daar een geplastificeerd exemplaar voor de tuintafel met bloemenprint geïnspireerd op de bloemen uit de streek. Een mooi souvenir, quoi.

Wijntips uit de Elzas

Om restaurants zijn beide dorpjes ook niet verlegen, en in die vele restaurants heb je een ongelofelijk rijke keuze uit wijn. De sommelier in mij stelt de volgende wijnen voor:

  • Trimbach Riesling of Pinot Blanc

  • Kirchenberg Grand Cru

  • Schoenenbourg Grand Cru

Meer wijnen ontdekken en proeven kan heel makkelijk door de meer dan 170 km lange Route des Vins d'Alsace te volgen.

ribeauville papillons.png

Logeren in Ribeauvillé

We sliepen in Hotel de la Tour op la Place de la Mairie in Ribeauvillé. Een prima hotel met kamers in skihut-look en een bescheiden ontbijtbuffet. Dat het pal in het centrum ligt, is het grootste pluspunt. 

Hotel de la Tour, op het hoofdplein van Ribeauvillé, gelegen tussen winkels en restaurants met parkeerplaats voor de deur.

Hotel de la Tour, op het hoofdplein van Ribeauvillé, gelegen tussen winkels en restaurants met parkeerplaats voor de deur.

Het was een vluchtig bezoek in de Alsace, maar een proevertje dat absoluut naar meer smaakt. I’ll be back!

Hierna reden we richting Noord-Italië. Ook zo’n aangename verrassing!

 
Was journalist. Is content marketeer. Mama van 2. Zonder beweging word ik zot. Als het kon, zat ik NU op een vliegtuig naar Nieuw-Zeeland of Peru.