Doen: pitkamperen!

In de provincie Antwerpen houden ze wel van actieve en gezellige zomers en daarom organiseren ze ieder jaar allerlei toffe dingen 'op den buiten' zoals pitkamperen.

Que? Dat is slapen in een enorme 'pit' die aan een boom hangt, drie meter boven de grond. Via een laddertje klim je naar boven. In de pit ligt er een groot rond matras, groot genoeg voor twee volwassenen en twee kinderen. Een slaapzak en zaklamp neem je zelf mee.

Het is echt super basic, echt goed slapen doe je niet, maar het is ongelofelijk plezant om midden in de natuur wakker te worden en dit samen met je kinderen te beleven. 's Avonds is er de mogelijkheid om te barbecueën en 's morgens staat er, op bestelling, ee vers ontbijtje klaar. Zeker doen! 

Wij pitkampeerden twee jaar geleden op een kloosterdomein in Wuustwezel. Deze zomer kan het in De Notelaer langs de Schelde van 29 juni tot 2 september.

Nog meer zomerse activiteiten vind je op de site van Terra Nova.

Was journalist. Is content marketeer. Mama van 2. Zonder beweging word ik zot. Als het kon, zat ik NU op een vliegtuig naar Nieuw-Zeeland of Peru.