Wat doe jij met je vakantiefoto's?

Je bent op reis en trekt honderden foto's met je smartphone of 'echte' camera. Heel goed, maar wat daarna?

Elk antwoord is prima, behalve niets. Ze alleen maar geheugen laten opslorpen van een harde schijf is doodzonde, want je hebt er werkelijk niets aan. Of nog erger, je bent ze helemaal kwijt als die schijf dan ook nog eens zou crashen.

Beter is om ze af te drukken zodat je keer op keer aan die heerlijke vakantiemomenten herinnerd wordt.

Een kalender is op slag een pak minder saai met eigen foto's.

Wat ik met mijn vakantiefoto's doe?

  • Ik maak losse afdrukken om m'n fotolijstjes tegen de muur en op de kast op te frissen.

  • Ieder jaar bestel ik een kalender gevuld met kiekjes van het jaar daarvoor. Praktisch en decoratief in de keuken.

  • Elk jaar maak ik ook een fotoboek van alles wat we dat jaar gedaan hebben. Ik sta dan steeds versteld van de hoeveelheid uitjes, mooie momenten thuis en vakanties er gepasseerd zijn. Heerlijk!

  • En als het een reis was met echt héél véél foto's maak ik een apart fotoboek waarin ik helemaal los ga met paginavullende panoramafoto's.

stapel fotoboeken.png

Waarom?

Fotoboeken zijn te leuk om door te bladeren, zeker jaren na dato en nog meer met de kinderen erbij. Ze zijn een tastbare herinnering. Daarnaast vind ik het superleuk om die te maken. 's Avonds in de zetel, met tv op de achtergrond. Eens m'n fotoboeken gedrukt zijn, laat ik ze trots zien aan familie en vrienden. Tot vervelens toe wellicht. Sorry, not sorry :).

fotoboek fotofabriek.png

Met welke software?

Fotoboeken maak ik meestal met het programma Foto op Mac. Mooie kwaliteit, luxe hard cover boeken, maar wel wat duur en als er een probleem is, is de klantendienst niet op 1,2,3 te bereiken. 

Ook heel eenvoudig en veelzijdig is de software van Fotofabriek. Bij Fotofabriek vielen me de prachtige lichte kleuren meteen op. Het boek was precies zoals ik het verwacht had. Fotofabriek deelt ook een digitaal voorbeeld en een filmpje van de omslag in productie, en da's wel geinig om te zien. 

En nu is het aan jou!

Van welke vakantiefoto's ga jij een fotoboek maken? Ik ben benieuwd! 


Deze blogpost werd gesponsord door Fotofabriek.

Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Dwars door Haarlem

Next
Next

Doen: pitkamperen!