Met de camper door de Westhoek

De Westhoek is een glooiende omgeving in West-Vlaanderen met prachtige wandel- en fietspaden, gezellige steden en dorpjes, een rijke, maar donkere oorlogsgeschiedenis, en een ongelofelijke rust die je overvalt. Een uitgelezen bestemming voor een weekendje weg in eigen land met de camper.

Camperplaatsen in de Westhoek

Onze trip startte met een heel plezante stop in Bellewaerde, nabij Ieper. Dat bracht ons bij de camperplaats Hooge Crater, op loopafstand van het pretpark en van het oorlogsmuseum Hooge Crater. Het is helaas niet mogelijk om één van de acht plekken te reserveren. Mocht je er naartoe gaan, hoop ik van harte dat er plaats voor je is, want het is een hele fijne plek om te verblijven. Rustig, netjes, met zicht op grazende schapen in de wei en op de eerste rij voor mooie zonsondergangen. Je staat ook aan de voet van een mooi fiets- en wandelpad, én je kan ontbijtservice bestellen. Pure luxe!

BoekenBoeken

Campings in de Westhoek

Ook om campings is de Westhoek niet verlegen. Ik kan je er twee aanraden. De eerste is camping ‘t Hof Bellewaerde, ook op loopafstand van het pretpark, en desondanks zeer rustig gelegen op de Ieperboog aan het eind van een doodlopend straatje. Er is plek voor campers, tenten, caravans en spelende kinderen, en er hangt daar een super gezellige ontspannen sfeer. Wellicht zitten de vriendelijke eigenaars daar voor iets tussen.

De tweede camping die bij ons vlotjes in de smaak viel, is Hoeve Maedelstede, een boerderijcamping in Pollinkhove, een deelgemeente van Lo-Reninge. De camping beschikt over een gigantisch mooi grasland, een dito zwemvijver, trampoline en boerderijdieren die de kinderen uren kunnen vermaken. Nog meer kinderplezier? ‘s Morgens rijden ze mee op de traktor en in de namiddag versieren en wandelen ze met de minipaarden. Happy kids, happy parents, right?!

Andere campings in de Westhoek:

In Ieper met de camper

Wie de historische binnenstad van Ieper wilt ontdekken en zijn camper veilig en gemakkelijk wilt parkeren, tikt Oudstrijderslaan 10 in de gps. Dat is een gratis parking vlakbij het station en tegenover het groene Hamiltonpark gemaakt voor bussen en vrachtwagens, maar ook andere grotere voertuigen mogen hier staan. Ideaal!

Happy camping!

Nog vragen? Stel ze in de comments of stuur me een berichtje via Instagram.

 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

5 bijzondere Campspace spots voor campers in België

Next
Next

Wandelroute in de Westhoek: de Beverdijk