Wandelroute in de Westhoek: de Beverdijk

Wandelen door velden, langs water en genieten van de stilte: dat is wat je krijgt wanneer je de Beverdijk wandelroute wandelt. Eén van de wandelingen in de Ijzervallei, een wandelnetwerk van 125 km.

Wandelen in de Ijzervallei

De Ijzervallei kenmerkt zich door het natuurlijke rivierlandschap van de Ijzer gevuld met jaagpaden, beken en charmante dorpjes, en elk van die kenmerken vinkt het Beverdijk wandelpad moeiteloos af.

De route start in Pollinkhove, een deelgemeente van Lo-Reninge. Het kerkplein van Pollinkhove is niet meer dan de toch wel redelijk imposante kerk, een café en een paar huizen. Geen rumoer. Gewoon rust, bijna verlaten zelfs. Heerlijk.

Op het Beverdijk wandelpad

Van zodra je de dorpskern verlaat, gaat de wandelroute van 8,2 km al snel verder langs de romantische Lovaart over een autovrij pad. Aan het einde kom je aan bij de Fintelesluis en ga je daar naar links door het gras langs de Ijzer, nog meer water waar je met een beetje chance een lieflijk koppel zwanen spot.

Vervolgens keer je terug landinwaarts en wandel je door weilanden, langs rijen knotwilgen en boerderijen.

Stop! Bij de sluis vind je drie horecagelegenheden met zonnige terrassen: De Lisdodde, Bij De Witten en De Hooipiete. Bij De Witten hebben we getest en goedgekeurd. Daar serveren ze talloze streekbieren, borrelhappen en zoet genot. Ik raad een bourgondische stop dan ook ten zeerste aan.

In ‘t kort: de Beverdijkwandelroute heeft veel troeven. Niet te lang, makkelijk, afwisselend, mét water en horeca onderweg.

Wandelknooppunten Beverdijk

De te volgen wandelknooppunten zijn: 21 - 20 - 30 - 23 - 22 - 20 - 19 - 21. De route staat ook aangegeven met witte zeshoekige bordjes waarop Beverdijk staat.

 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Met de camper door de Westhoek

Next
Next

De Belgische kustlijn afwandelen in drie dagen