Legoland in Billund

Wie Denemarken zegt, zegt Legoland. Met kinderen op de achterbank vond ik dat we dit pretpark niet zomaar mochten laten passeren, ook al zijn ze niet perse fans van Lego. Het spreekt hoe dan ook tot de verbeelding, toch?

Legoland Billund is het eerste Legoland ter wereld. Het park opende in 1968 en telt inmiddels 50 miljoen legoblokjes! In het, op het eerste zicht, desolate Billund was er nog plek voor meer vertier en dus groeide het Lego-imperium ondertussen uit met een twee hotels en een camping.

Familiepark

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1… en de deuren gingen onder luid gejuich open. Plezante start. En dat hield de rest van de dag aan, want aanschuiven deden we amper en de attracties werden gesmaakt. Van de Sky Battle in The Lego Movie World over de Polar X-plorer in Arctic Icebreakers tot de X-treme racers in Adventure Land. We moeten er echter wel bij zeggen dat adrenaline junkies hier wellicht niet aan hun trekken gaan komen. Het is echt een familiepark.

Lego mania

Wat we het allermooist vonden, en wat volgens mij dan ook de voornaamste reden moet zijn om naar Legoland af te zakken, zijn de creaties in Lego in Miniland. Onvoorstelbaar wat ze daar allemaal hebben neergezet. Een luchthaven, booreiland, Kopenhagen, Amsterdam, Nederlandse molens, de Eiffeltoren,… en dat allemaal met bewegende onderdelen en aangekleed met kleine boompjes. Prachtig!

Legoland Holiday Village

Om de ervaring af te maken, sliepen we één nachtje in het Legoland Holiday Village. Een camping met houten chalets, barrels en plek voor tenten en mobilhomes. Wij kozen voor een houten huisje met twee stapelbedden, kleine keuken en ontbijt ‘s morgens in het piratenrestaurant. Dat was nog net oké, maar zeker geen hoogvlieger. Alles is er aan vernieuwing toe. Zowel de inrichting van het huisje als die van het restaurant zijn donker en muffig. Niet fris en voelt daarom ook niet proper aan.

Voor het huisje, ontbijt en toegangstickets tot het park betaalden we 340 euro voor 4 personen.

Legoland in België

Goed nieuws voor Legofans, want die hoeven binnenkort niet meer naar Denemarken of Duitsland. In 2027 zou er een nieuw Legoland geopend worden in de buurt van Charleroi.

 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Rondvlucht boven Antwerpen

Next
Next

Outdoor fun in Hestra, Zweden