Zwemmen in Lago Kortrijk Weide

Mijn kinderen zijn dol op zwemmen en ik ga graag met hen op pad. Tel die dingen bij elkaar op en dan zal het je niet verbazen dat een dagje subtropisch zwemmen in Lago Kortrijk Weide een schot in de roos is.

Lago heeft 8 subtropische zwembaden verspreid over heel Vlaanderen. Wij testen die van Kortrijk Weide uit. Een gloednieuw en gigantisch zwemparadijs. 

‘Echte’ zwemmers trekken er baantjes in het olympisch sportbad, peuters en kleuters halen hun hartje op in de waterspeeltuin en voor de andere recreatieve zwemmers is er… heel veel! 

lago kortrijk.jpg
lago kortrijk recreatiebad.jpg

Puur waterplezier

Er zijn er maar liefst 5 glijbanen. V-i-j-f! Van rustige glijbanen met band tot mega avontuurlijke snelle glijbanen waarop je met een snelheid van 36,2 (!) km/u naar beneden raast. Hoe sneller en zotter, hoe leuker wat de oudste zoon betreft.

Nog een hoogtepunt van formaat is de langste wildwaterbaan van België. Oftewel, je gedurende 157 meter laten slingeren op de kracht van het water. Heel plezant! Ik denk dat we de glijbanen en wildwaterbaan op z'n minst twintig keer gedaan hebben. En nog. En nog...

Daarnaast zwem je in Lago Kortrijk Weide in een golfbad, een buitenbad en meerdere warme relaxbaden met wellnessfaciliteiten. Onthaasten kan ook in de sauna’s en hamam. Wat welgekomen is na al dat harde werk op die glijbanen!

Ideale uitstap voor het hele gezin

Veel, maar dan ook echt heel veel te doen dus. Zeker een halve dag pret gegarandeerd voor het hele gezin. Als ik heel eerlijk ben, sta ik zelf nooit echt te springen om naar het zwembad te gaan. Dat gedoe met omkleden in een te kleine cabine en vrolijk je kind maar blijven volgen in al die waterattracties.

Maar samen zwemmen heeft ook zo zijn plezante kantjes. Er is geen afleiding (lees: je hebt geen telefoon op zak waar je uit gewoonte om de tien minuten doelloos naar staart). Je bent dus een hele tijd echt samen. En ook, wat is er plezanter dan je kind zoveel plezier zien hebben? Dus stiekem geniet ik er wel echt van.

Hongerke?

Van al die beweging krijgt ne mens honger. En dorst. Dat treft, wan in het gezellige restaurant kan je terecht voor salades, burgers, pasta, wokgerechten, pannenkoeken, ... Als jij en/of je kinderen op dat moment nog steeds niet genoeg krijgen van het zwembad, kies je voor een tafeltje met zicht op de recreatiebaden. En terwijl de kinderen op hun kidsbox of ander kindergerecht wachten, stuur je ze nog maar even richting tekenhoek of hang ze in de klimtouwen. Vermaak alom.

Praktisch

Lago Kortrijk Weide is alle dagen open, maar check zeker eens hier de openingsuren, want niet elk deel van het zwembad is op elk moment van de dag open. 

Zo zijn er op dinsdag en donderdag relaxnamiddagen. Op die momenten zijn de glijbanen en de wildwaterbaan gesloten, dus geen gillende kinderen, alleen maar rust...

Vergeet ook zeker niet je identiteitskaart mee te nemen voor iedereen in je gezin ouder dan 12 jaar, anders kom je er niet in! Een verwittigd zwemmerke is er twee waard!

Om te weten wat dat allemaal mag kosten, klikklikklik!

lago kortrijk weide

Dit artikel werd via Maison Slash in opdracht van Lago Kortrijk Weide geschreven.

Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Get Out Of Town gaat offline

Next
Next

Doe-Expo De Waanzinnige Boomhut in Oostende