Fotograferen met de Canon EOS R100

Hoe nieuwer de smartphones, hoe beter de camera’s die erin huizen. En toch, fotograferen met een echte camera blijft plezant(er) en levert nog mooiere foto’s op. Althans, dat vind ik. Toen ik naar de bergen trok voor een huttentocht wou ik dan ook perse een echt camera mee. Het werd de Canon EOS R100.

alles voor de beginnende fotograaf

De EOS R100 is het instapmodel onder de spiegelreflexcamera’s van Canon. Dus geen toeters en bellen, maar de basics zonder in te boeten op de kwaliteit van de foto’s. Dat heeft als grote voordeel dat je er snel mee weg bent - dat noemen ze über gebruiksvriendelijk - én dat de camera licht en compact is. Ideaal om mee op pad te nemen dus.

Nog een voordeel is dat de EOS R100 over een mega grote sensor (blijkbaar 4x keer groter dan die van de betere smartphones) beschikt waardoor je ook mooie beelden maakt bij weinig licht en je makkelijk scherptediepte creëert. Dé must have voor mooie portretten.

Stel dat je helemaal gaga wordt van al die knopjes en opties, dan doe je een beroep op de Creative Assist. Die toont je op het schermpje hoe je foto zou worden en geeft je een paar suggesties om de foto nog beter te maken. Easy peasy!

In de doos zit een RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM lens. Daar kun je al een heel eind mee uit de voeten, maar uiteraard is het ook mogelijk om er andere lenzen op aan te sluiten. Denk aan een groothoek- of portretlens.

Het is een ideale oplossing voor wie de gebruiksvriendelijkheid van een smartphone wil, maar de superieure beeldkwaliteit en creatieve flexibiliteit die een volwaardige camera biedt.
— Canon (en ik beaam)

Benieuwd hoe mijn camera aan mijn rugzak hangt? Daarvoor gebruik ik de super handige camera clip van Peak Design.

Foto’s delen

Eens je fotorol vol staat met prachtige beelden wil je die delen uiteraard. Dat kan door de camera te koppelen aan je laptop en je foto’s te importeren, maar het kan ook on the go met je smartphone. Hoe handig is dat! Via de Camera Connect-app download je je foto’s en video’s automatisch. En hupla, meteen op Insta.

Over je telefoon gesproken: via Bluetooth en wifi kan je ervoor zorgen dat de EOS R100 foto’s op afstand neemt. Ook super handig, ja toch?!?

Gemaakt met de EOS R100

Check hieronder een paar van mijn mooiste foto’s gemaakt tijdens onze huttentocht in het Oostenrijkse Stubaital.

Meer weten? Aarzel niet om mij een bericht te sturen.

Disclaimer: deze blogpost bevat affiliate links. Dit wil zeggen dat ik een kleine commissie ontvang wanneer jij via die link een product aankoopt terwijl de prijs voor jou hetzelfde blijft. Oftewel, kleine moeite voor jou en een grote steun voor mijn blog. Waarvoor dank!

Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Hoe zit het: hoe lang gaan we nog van de bergen kunnen genieten? (+ bespaartips!)

Next
Next

Wandelkleding van RevolutionRace: uitgetest en goedgekeurd