Eten en drinken in Oostende

Eten en drinken in Oostende

Wat doet ne mens als hij een stad bezoekt? Consumeren, consumeren en nog eens consumeren. Toen mijn zus en ik Oostende waren, was dat niet anders.

Eten en drinken, een beetje cultuur spotten en hier en daar een winkeltje doen (al overdrijven we daar zeker niet in, omdat we allebei een hekel hebben aan shoppen shoppen shoppen).

Maar goed, één adresje kan ik wel delen en dat is Lolotte, een speelgoed- en hebbendingenwinkel voor baby’s. Staat bol van leuke spullen én een toffe madam die je met brede glimlach verder helpt. Op het moment dat wij in Oostende waren, was mijn zus hoogzwanger van haar tweede kind (en mijn petekind!), vandaar de babyshop.

Eten en drinken

Een paar adresjes om te onthouden:

Histoires d’O: een kleine maar smakelijke kaart met zicht op zee in een tof interieur. Ook van het dialect op hun kaart kreeg ik het warm. En nog beter was de choco met Maltesers en honing. OMG, zo lekker (want als er nu één ding is waar ik echt niet van kan afblijven zijn het Maltsers). 

histoires d'o oostende

CultuurCafé in het oude postgebouw: alles tot en met de stempeltafel en telefooncellen van vroeger staan er nog. Iemand nog gebruikt? Stap daar binnen en de sfeer van het niet digitale tijdperk overvalt je. Behalve nostalgie opsnuiven (en van voorstellingen genieten) kan je daar eten. Prima keuken. Al het is vooral van het kader dat je het moet hebben.  

cultuurcafe grote post oostende

Beausite: da’s iets speciaals. Vintage interieur, kunstzinnige sfeer, hippie bediening, in een vergane glorie-gebouw (maar nog altijd schoon) aan den dijk met een tof terras voor de betere sunset taferelen. 

Adresjes die we nog hadden willen doen, maar zonder succes omdat die toko's toen gesloten waren:

noordzee oostende

En qua cultuur?

Twintig jaar geleden was ik wel eens in Oostende geweest, alleen herinner ik me daar uiteraard geen (strand)bal meer van. Dus begon ik opnieuw met de klassiekers zoals de gerestaureerde Mercator en de Koninklijke Gaanderijen. Niet voor niets klassiekers en dus must sees. Of moet ik schrijven must seas?

koninklijke galerijen Oostende

Ook zeker de moeite, omdat het maar tijdelijk én indrukwekkend is: de levensgrote street art door de stad. Ze geven de straten van Oostende kleur. 

Eén van de tientallen kunstwerken in het midden van de stad.

Eén van de tientallen kunstwerken in het midden van de stad.

 

Nog een laatste tip voor wie met de auto naar Oostende komt: parkeer gratis op het Maritiemplein en neem de gratis veerboot naar het centrum. 

Was journalist. Is content marketeer. Mama van 2. Zonder beweging word ik zot. Als het kon, zat ik NU op een vliegtuig naar Nieuw-Zeeland of Peru.