Helft van de tijd in Italië

Helft van de tijd in Italië

Zes maanden per jaar in Italië wonen. Hoe zalig is dat? Het creatieve duo Delphine Bekaert en haar man Jan Hoet Jr. doen het. Om de zoveel tijd vliegen ze voor een paar weken naar hun huis in Puglia, in het zoete zuiden van Italië.

Met mijn dochtertje Lucy in Specchiola

Met mijn dochtertje Lucy in Specchiola

“We zitten er zeker meer dan 6 maanden per jaar”, vertelt Delphine. “Een vriend stelde zijn huis in Puglia ter beschikking wanneer ik zes jaar geleden zwanger was van onze dochter Lucy. Na de geboorte mochten we er nog eens naartoe. Langzaam maar zeker werden we verliefd op de streek en kochten we zelf een huis.”

Mijn keukenkast en -raam met zicht!

Mijn keukenkast en -raam met zicht!

Het plan was om tegen ons 60 jaar een tweede verblijf in ‘t buitenland te kopen, maar kijk, het liep anders, en het is zalig! Puglia is nog het echte, authentieke en ‘ouderwetse’ Italië, in de ongerepte, magnifieke natuur. Dat is puur genieten.”

“Als zelfstandigen nemen we ons werk overal naartoe. In Puglia werken we, maar op een andere manier. We staan héél vroeg op en verzetten bergen werk in een paar uur. We zijn ook creatiever dan. Tis allemaal meer geconcentreerd, terwijl we hier in België continu van hot naar her rennen. In Italië stoppen we redelijk vroeg, gaan we onze dochter halen van school en genieten we voor de rest van de dag samen van een ijsje of wandeling door de natuur. Helft werken, helft vakantie dus.”

De rode aarde van Puglia! Prachtig! Net Afrika.

De rode aarde van Puglia! Prachtig! Net Afrika.

“Lucy vindt het voorlopig allemaal best, ze heeft nooit anders gekend. Ze staat in twee scholen ingeschreven en wisselt vlotjes (behalve de eerste keer dan). Ook het Italiaans nam ze als een spons op. Ze spreekt het al veel beter dan ons ‘pizza-Italiaans’. Vanaf volgend jaar gaat ze naar de lagere school. Misschien dat we dan wel iets gaan moeten veranderen, maar dat zien we dan weer wel.”

Het zicht vanuit onze slaapkamer.

Het zicht vanuit onze slaapkamer.

 
Was journalist. Is content marketeer. Mama van 2. Zonder beweging word ik zot. Als het kon, zat ik NU op een vliegtuig naar Nieuw-Zeeland of Peru.