Happy couple in Dublin

Happy couple in Dublin

Clara (25) woont al bijna een jaar in Dublin en werkt bij Google. Net zoals haar vriend Sebastiaan (26). Het is ook via hem dat ze in Ierland terecht kwam.

“Wonen in het buitenland is een unieke ervaring, zeker als koppel. Je bent veel meer op elkaar aangewezen, altijd bij elkaar, vooral in het begin. Het is bijzonder intens waardoor je elkaar echt wel leert kennen en begrijpen. De vrienden die je ontmoet, leer je ook samen kennen. Dat maakt dat je ook samen op stap gaat, terwijl dat in België vaker wat gescheiden is. Ja, het is wat hoor! Maar leuk. Super leuk!”

‘n Stadje vol energie!

“Wij wonen niet zo ver van het centrum, zo'n 10 minuten met de fiets, en vlakbij het park. Zalig om hier te wonen! Dublin is een erg levendige stad. Ieren zijn feestbeesten en levensgenieters! De stad barst van leuke restaurants, bars en pubs.”

“Ieren zijn ook heel gastvrij en vriendelijk. Dat integreerde wel makkelijk. De cultuurverschillen zijn niet zo groot en de taalgrenzen minimaal. Er zijn ook erg veel expats, zeker uit België en Nederland. Op het werk spreek ik zelfs voornamelijk Nederlands.”

Lekker cruisen

“Ierland is ook een prachtig land. We zijn al een paar keer met een huurauto gaan rondtrekken. Echt magnifiek. Denk Game of Thrones landschappen. Zo mooi dat we dat eigenlijk veel vaker moeten doen. Iedereen zou het op z’n bucketlist moeten zetten. Alleen aan de linkerkant rijden is wat wennen.”

“Iets bijzonder aan de Ieren: ze zijn zot van brunchen tijdens het weekend. Deze traditie zit er echt lekker ingebakken en die gewoonte ga ik absoluut blijven voort zetten. Zo gezellig.”

Op de werkvloer

“En hoe het bij Google is? Plezant. Een leuk bedrijf met doorgroeimogelijkheden, en een internationale en jonge bedrijfscultuur. Super fijn!”  

“De ervaring die ik hier opdoe, zowel professioneel als persoonlijk, is onbetaalbaar. Mij zie je hier nog niet direct vertrekken!”

 
Was journalist. Is content marketeer. Mama van 2. Zonder beweging word ik zot. Als het kon, zat ik NU op een vliegtuig naar Nieuw-Zeeland of Peru.