Groot vakantiehuis in Redu. Ideaal voor een familieweekend!

Wie de chance heeft om een grote toffe familie te hebben, gaat misschien wel eens op familieweekend. Bij ons is dat elk jaar wel eens het geval. Meestal in de Ardennen. Ondertussen hebben we al heel wat vakantiehuizen zien passeren. Het laatste exemplaar was een schot in de roos.

Via Ardennes Etape - een uitstekend vertrekpunt voor je zoektocht naar een huisje in de Ardennen - vonden we een groot vakantiehuis voor 22 personen op een ruime kilometer van Redu. Dit huis kan als één groot huis of als twee aparte huizen gehuurd worden.

vakantiehuis ardennen
vakantiehuis ardennen

Twee in één

Gezien ons gezelschap van 13 volwassenen en 4 kinderen huurden we alles en hadden we logischerwijs twee keukens en twee woonkamers. Handig, want twee vaatwassers (sneller meer propere vaat), twee koffiezetapparaten (sneller meer verse koffie), twee koelkasten (meer gekoelde wijntjes, bubbels en bier voor den apero na de wandeling) en een extra woonkamer waar de kinderen rustig naar tv kijken (lees: een woonkamer waar de volwassenen rustig kunnen kletsen). Bovendien, gezellige woonkamers en leefkeukens.

Nog 3 voordelen:

  • het huis beschikt over een belachelijk grote tuin

  • bijna iedere slaapkamer heeft zijn eigen badkamer. Oftewel, niet afspreken wie wanneer onder de douche gaat en een eigen plekje om even op jezelf te zijn.

  • gelegen op wandelafstand van het gezellige Redu

Wandelen in Redu

Uiteraard is het steeds onze bedoeling om te wandelen in de Ardennen. Vermits er kinderen bij zijn moeten de afstand en het decor op maat zijn. Dat vonden we in le Petit Bois des Légendes. Deze wandeling van 2 km vertrekt vanuit het centrum, klimt tot in het bos en loopt dan weer via de uitgestrekte velden met zicht op het Euro Space Center terug tot in Redu.

In het Maison de Tourisme krijgen de kinderen een boekje mee waarin ze bij iedere etappe, die prachtig geïllustreerd is, een opdracht moeten maken. Als ze dat tot een goed einde brengen, krijgen ze nadien een cadeautje. Reden genoeg om ze aan de wandel te krijgen terwijl wij van de natuur en buitenlucht genieten.

We deden de wandeling zowel op zaterdag, als op zondag, maar telkens in totaal verschillende weersomstandigheden. Zaterdag in de zon, zondag in de sneeuw. Superfijn!

Op café in Redu

Redu is le village du livre. Veel boekenwinkeltjes dus. Maar gelukkig ook voldoende cafés en restaurants voor een lekkere warme chocomelk, verse pannenkoek, zware streekbieren of aperoplankjes. Le Fournil, is met zijn houten interieur en open haard, een gezellig plekje om te zitten.

familieweekend is een must

Ja, ik vind dat. Iedere familie, groot of klein, zou elk jaar eens op weekend moeten gaan. Waarom?

  • je hebt tijd met en voor elkaar. Ooms en tantes zien hun neefjes en nichtjes eens wat langer (ze groeien toch zo snel!). De zorg voor de kinderen is gedeeld. Dat is leuk voor iedereen.

  • je leert elkaar beter kennen. Zelfs na tientallen jaren. Na dit weekend weten ze van mij dat ik eigenlijk wel een prima quizmaster ben. (afin, dat denk ik toch).

  • ook al vliegt een weekend voorbij is er toch tijd. Tijd voor gezelschapspelletjes, voor een bad met boek, voor lange diepe gesprekken, voor onnozele moppen, tijd om een stoofpot lang te laten pruttelen,… en om plannen te maken voor het volgende weekend!

familieweekend ardennen

wandelen met de familie in de ardennen

Nog meer goesting in ‘dardennen?’

Ontdek onze wandeling en weekend in Rochehaut.


 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Wandelen en logeren in Durbuy

Next
Next

Herfstvakantie in Drenthe