Tweelingzusjes runnen succesvol hotel op Aruba

Tweelingzusjes runnen succesvol hotel op Aruba

“Ah, dat is leuk om nog eens een Belg te horen”, begint Stephanie over de Skype. “Het zijn hier voornamelijk Nederlanders en Amerikanen die rondlopen.”

Boardwalk Hotel - Getoutoftown


Stephanie en haar tweelingzus Kimberly (30) runnen sinds ruim 4 jaar het succesvolle Boardwalk Hotel op Aruba. “We hebben altijd al geweten dat we nooit in België zouden blijven. Slecht weer en een cultuur die vrij gesloten is. Op Aruba kwamen we minstens 2 keer per jaar. We zijn hier geboren. Ons papa komt uit Curacao, verhuisde naar Aruba toen hij 18 was, leerde ons mama kennen, maar die miste haar mama te veel in België en vandaar dat we naar daar verhuisden toen we 1 jaar waren.”

We hebben altijd al geweten dat we nooit in België zouden blijven.

“Maar goed, terug naar Aruba. Boardwalk Hotel is een oude cocosnootplantage. We hebben dit altijd al een bijzonder mooie en mysterieuze plek gevonden. Toen we zagen dat het te koop stond, hebben we geen moment getwijfeld. We zijn er op gesprongen en 3 weken later runden we Boardwalk.”

En gaan!

“Zonder enige hotelervaring, maar wel met een diploma van de kokschool en Kimberly met een diploma international business op zak, en heel wat reiservaring en de tomeloze ambitie om er iets kei schoon van te maken. Bovendien kennen we elkaar als zussen door en door. Daar kan je op bouwen. We hebben al doende geleerd. Dit is een klein hotel met 14 vakantiehuisjes. We hebben altijd een nauw contact gehad met onze klanten en we hebben met elke feedback iets gedaan. En dat heeft geloond, want sinds 2 jaar staan we op nummer 2 op Trip Advisor.”

 

“Vooral onze treasure box met travel tips is een enorme hype geworden. Die tips hebben we zelf geschreven nadat we een paar locals twee vragen hadden gesteld: 'waar stuur je je beste vriend naartoe? En wat is het meest romantische plekje op Aruba?' Heel fijn om alle klanten met onze kaarten te zien rondlopen. De toeristische dienst van Aruba belde al om te vragen hoe we dat hebben aangepakt.”

Onze treasure box is een enorme hype op Aruba

“Kimberly is verantwoordelijk voor de marketing, financiën en backoffice. De frontdesk is mijn terrein. In ons team hebben we nog 3 housekeepers en 2 andere frontdesk medewerkers. Maar dit jaar breiden we uit. We gaan naar 44 huisjes, een groot zwembad en een bar."

Baby’s en mannen

“We werken 6 dagen per week. En dan nog, op zondag zijn we ook nog vaak op kantoor. Zeker de eerste drie jaar hebben we kei hard gewerkt. Veel vrije tijd hebben we dus niet. Bovendien zijn we net allebei mama geworden. Mijn zoon William is 5 maanden en Matteo van Kimberly is 3,5 maand. Soms zitten we gezellig samen te kolven op het werk (lacht)! We hebben thuis een babysit, mannen waarop we kunnen rekenen en we wonen vlakbij het hotel. Onze zaak runnen gaat dus voorlopig prima in combinatie met de baby’s.”

Zusjes hoogzwanger op Aruba - Getoutoftown


“Ik ben in april getrouwd en Kimberly in november. We leerden onze mannen op Aruba kennen, allebei Nederlanders. Ons papa heeft al gezegd dat we ooit met een Nederlander zouden trouwen. Wij dachten elke keer ‘Euh nee!!’, maar kijk, hij kreeg uiteindelijk toch gelijk.”

Kimberly just married op Aruba!

Kimberly just married op Aruba!

 

“Als ik wist wat ik nu weet, zou ik het meteen over doen. Misschien met wat meer kennis van de hotel business, maar dan nog. Hier wonen is ook zalig. Bij momenten denk ik ‘dit is het paradijs’. De frisse lucht op het eiland en de lange en witte stranden die nergens anders zo ongelofelijk mooi zijn. Hier moet je je zelfs in de schaduw insmeren, omdat het witte zand zo hard reflecteert. Maar na 4 jaar en drukke werkdagen zie je dat niet meer altijd.”

 

“België missen we wel. Vooral onze vrienden en familie, en kraakverse pistolets. Maar dat is geen reden om terug te komen. En ik zeg het, was Boardwalk niet op ons pad gekomen, dan was het wel wat anders geworden!”

 
Was journalist. Is content marketeer. Mama van 2. Zonder beweging word ik zot. Als het kon, zat ik NU op een vliegtuig naar Nieuw-Zeeland of Peru.