'Distinguished talent' in Australië!

'Distinguished talent' in Australië!

Wie Australië zegt, denkt meteen aan Sydney. De stad die bekend staat om zijn indrukwekkende opera en Harbour Bridge. Voor veel backpackers die naar de andere kant van de wereld afzakken is Sydney de eerste plek die ze bezoeken, of althans, toch een plek die op de route ligt.

Zo begon het ooit ook voor Matthew Vandeputte (25). “Ik was hier op reis, maar leerde iemand kennen… Terug in België bleven we met elkaar bellen. Dat klikte zo goed dat ik mijn job opgaf en een vlucht boekte om te kijken of het echt iets kon worden. En ja hoor, perfect match! Ondertussen woon ik al twee jaar in Sydney.”

Matthew Vandeputte - Getoutoftown

“Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik niet in België zou blijven. Te klein voor mij. Niet letterlijk, maar in de zin dat er over het algemeen te weinig gedroomd en gedurfd wordt.”

“Na een jaar Sydney kreeg ik een ‘distinguished talent’ visum. Ik ben een timelapse en hyperlapse fotograaf en filmmaker. Iets wat niet veel anderen doen. De Australische overheid beschouwt mij dan ook als iemand die iets unieks en waardevol aan het land bijdraagt. Ik heb ook het geluk gehad dat ik meteen de juiste mensen leerde kennen die mijn skills op regelmatige basis kunnen gebruiken. Aan werk geen gebrek dus. Nog beter is dat ik dankzij mijn job enorm veel van de wereld zie. Ik word betaald om op reis te gaan! Dat zie ik in België nog niet zo snel gebeuren.”

“Er wordt regelmatig over mijn werk geschreven, omdat het resultaat vrij indrukwekkend is. Het zijn beelden die mensen niet gewoon zijn. Over vijf à tien jaar wil ik mijn bedrijf hebben uitgebouwd. Maar meer kan ik daar nu nog niet over zeggen (lacht).”

“Buiten mijn fantastische job heb ik hier ook een fantastisch lief. Reden genoeg om te blijven. Tijdens mijn eerste reis merkte ik al dat de mensen hier heel open en vriendelijk zijn. Ook dat maakte de grote overstap veel makkelijker.”

Ga jij binnenkort naar Australië? De tips van Matthew:

“In Australië moet je vooral roadtrippen. Dit land is enorm. Dat voel je wanneer je uren en uren rijdt en dan op de kaart merkt dat je eigenlijk helemaal niet zo ver staat. Wat ook je ook zeker moet doen, is sunscreen gebruiken. De zon brandt hier hard, heel hard!”

 
Was journalist. Is content marketeer. Mama van 2. Zonder beweging word ik zot. Als het kon, zat ik NU op een vliegtuig naar Nieuw-Zeeland of Peru.