Rotterdam: capital of cool?

Rotterdam: capital of cool?

Volgens CNN is Rotterdam Europa's nieuwe 'capital of cool'. Bon, ge zou denken: da's een betrouwbare bron, het zal wel kloppen. Maar omdat er toch een vriendinnenweekend op de agenda stond en Brussel plots geen optie meer bleek door een slechte treinverbinding werd het Rotterdam en kon ik dus meteen ff checken of het daar wel zo cool is.

Ik ben er maar 24 uur geweest en heb maar een deel van Rotterdam gezien, en dus heb ik eigenlijk geen recht van schrijven. Maar, ge voelt 'm komen, ik doe het lekker toch.

Rotterdam: een stad met een hoek af. 

Rotterdam: een stad met een hoek af. 

Het centraal station is best indrukwekkend. Vele gebouwen zijn dat ook. Zoals de Markthal. Ja, dat gigantisch kunstwerk tegen het plafond is gewoonweg knap gedaan. Het aantal speciallekes valt daarentegen in het niets bij de overload aan spuuglelijke creaties. Neem nu de kubuswoningen. Echt waar, hoe verzin je zoiets?

En hoe richt je zo'n kubuswoning in godsnaam praktisch in?

En hoe richt je zo'n kubuswoning in godsnaam praktisch in?

Er zijn ook een paar gezellige hoekjes en straatjes in wat ik van Rotterdam zag. Denk aan de oude haven en de met kroegen, koffietentjes en restaurantjes gevulde Witte de Withstraat.

Apereau met zicht op de oude haven

Apereau met zicht op de oude haven

Toevallig was het Museumnacht toen wij er waren. Van performance en contemporary art snap ik echt geen hol, maar naar het Maritiem museum en Museum Boijmans Van Beuningen met surrealistische kunst zou ik nog wel eens teruggaan.  

Ook tof is de lunchtsingel die vlakbij het centraal station vertrekt en naar het noorden trekt. Een houten wandelpad op een paar meter hoogte. Levert schone plaatjes op.

Maar overall ben ik niet van mijn sokken geblazen. 'T is een rauwe en bizarre stad, zo eentje waar je niet meteen voor valt dus, maar wel met mysterieuze en schone kantjes. Misschien is het wel een ruwe diamant. 

Spreekt de stad je aan? Ontdek hier de citytrips van TUI

 
Was journalist. Is content marketeer. Mama van 2. Zonder beweging word ik zot. Als het kon, zat ik NU op een vliegtuig naar Nieuw-Zeeland of Peru.