Skiën in Montafon

Ooit, tijdens mijn middelbare schoolcarrière, plande ik voor een opdracht Duits, samen met mijn toenmalige beste vriend die nu ook mijn lief en de vader van mijn kinderen is, een reis naar Schruns met een verblijf in Hotel Both. En dan nu, zoveel jaar later, hebben we die reis eens echt gedaan.  

Schruns is een super schattig dorp in het dal van het Montafon gebergte. Met een mooi kerkje, kabbelend riviertje, gezellige terrassen en al. Maar het mooiste zijn natuurlijk die bergen. Om eindeloos naar de te kijken en om op te skiën. 

Neem de auto, rij max een half uurtje en je hebt de keuze uit zes bergen, waarvan wij er drie gedaan hebben (short ski, weet je wel): Hochjoch, Golm en Gargellen. Dat maakt het weekje wintersport wel heel gevarieerd. Iedere berg is stuk voor stuk een zaligheid om te verkennen: waanzinnige vergezichten, mooie afdalingen en übergezellige hutten voor Hefe Weisse en lekkere Kaiserschmarren.

Ik heb werkelijk waar nog nooit in zo'n mooi en gezellig gebied geskied. Die enorme Franse stations zijn er niets bij. Voor de après-ski moet je het daarentegen niet doen. Geen enorme zonnebars met fancy dj booth. Maar daarvoor ga je toch niet op wintersport?  

Wanneer je na de letzte Talfahrt naar Schruns afzakt, begint daar het tweede deel van je dag. Wederom terrassen, souvenirs en cadeaus shoppen, en boodschappen doen of uit eten gaan in de Litz of Zum Kreuz, de twee gezelligste restaurants van Schruns. Met een beetje geluk is het zonnig en droog, en proef je de lente al een beetje. Heerlijk! 

En dan nog iets over Hotel Both: heerlijke donzen, een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet met alles erop en eraan en een ongelofelijk vriendelijke en behulpzame gastfamilie Fleisch, maar wel een ietwat verouderd interieur. But then again, dat heeft ook wel weer z'n charme in het kader van die Oostenrijkse bergromantiek, niet? 

En dan nog iets #2: ga in Schruns naar de drogisterij voor de beste handcrème ever. Montafoner Handbalsam it is! 

 
Was journalist. Is content marketeer. Mama van 2. Zonder beweging word ik zot. Als het kon, zat ik NU op een vliegtuig naar Nieuw-Zeeland of Peru.