Door de Moezel met kinderen (huwelijksreis deel 5)

Door de Moezel met kinderen (huwelijksreis deel 5)

Een huwelijksreis doe je met 2, vind ik. Tijd en aandacht hebben enkel en alleen voor elkaar. Maar wij hebben kinderen, (meestal) twee über schattige en lieve jongens, die we niet kunnen missen. De laatste stop op onze huwelijksreis was dus gezellig met hen, in de Moezel.

Over de langste hangbrug van Duitsland

Waarom de Moezel? Omdat ook deze bestemming al langer op mijn lijstje stond en omdat ik perse over de langste hangbrug van Duitsland wou lopen: de Geierlay brug in Mörsdorf. 360 meter lang en 100 meter boven de grond. En vermits het een hangbrug is, bengel je daar maar wat. Een eng gevoel en tegelijkertijd ook wel vet. Kriebels in de buik! Echt een belevenis. Een vrouw die met ons meeliep durfde niet verder dan een paar meter. Die hoogtevrees laat je dus maar beter thuis.

De omgeving rond de brug is een en al natuur. Oftewel, een fijne wandeling! Vanuit de parking is het ruim een half uur wandelen.

Terrasje doen in Beilstein

Buiten de hangbrug hadden we op dat moment geen to do lijstje. Eerder op het gemak een paar dingen verkennen die op de route lagen zoals het schattige Moezeldorp Beilstein. Piepklein plekje met authentieke vakwerkhuizen en gezellige terrassen. Uiteraard trekt die gezelligheid veel toeristen, maar die stoorden niet zo. Misschien omdat er niet zo veel winkels zijn, misschien omdat we er in de voormiddag waren.

We zijn ook even in Cochem geweest. Da’s iets groter, ook wel gezellig, maar met minder charme dan Beilstein. Ik was niet overdonderd.

Het kleurrijke dorpsplein van Cochem.

Het kleurrijke dorpsplein van Cochem.

Attractiepark Klotten/Cochem

De allerlaatste dag van onze reis was 100% voor de kinderen. We trokken naar het Wild- und Freizeitpark in Klotten/Cochem. Omdat de Duitse kinders toen al school hadden, was er in dat attractiepark amper een kat te bespeuren. Zalig! Meteen instappen in de tofste attracties, zelfs twee ritten na elkaar doen en een paar attracties zelf bedienen. Dat ging allemaal super vlotjes. Een winner.

In het wildpark kom je bruine beren, herten en vogels tegen. Fijn om even tot rust te komen na alle sensatie.

Vanuit de achtbaan en de steilste (lees: recht naar beneden) wildwaterbaan van Europa heb je in een flits een mooi zicht op de Moezel.

In de zomer is het op vrijdag familiedag en betaal je slechts 15 euro per persoon. Niet slecht hé!?

moezel cochem.png

Logeren langs de Moezel

We verbleven drie nachten in de Moezelstreek. De eerste nacht op de prima Hollandischer camping in Senheim aan het water, en de laatste twee nachten in een Airbnb appartement in Ellenz-Poltersdorf. Daar ook geen klachten. Proper en een goeie locatie om de streek te verkennen.

Uitzicht op de Moezel vanop onze campingplek.

Uitzicht op de Moezel vanop onze campingplek.

En zo kwam er na 11 dagen een eind aan onze roadtrip…

 

Volg getoutoftown op Instagram!

Was journalist. Is content marketeer. Mama van 2. Zonder beweging word ik zot. Als het kon, zat ik NU op een vliegtuig naar Nieuw-Zeeland of Peru.