Familievakantie op Center Parcs

Wie Center Parcs zegt, zegt praktische huisjes mét subtropisch zwemparadijs op het domein. Oftewel, een uitstekende plek voor een zorgeloze familievakantie. Wij testten Center Parcs Le Lac d’Ailette in Picardië uit.

Golden hour: de avond zakt en alleen de krekels hoor je tjirpen.

Prachtig park 

Center Parcs Le Lac d’Ailette ligt in Chamouille, op een goeie 3 uur rijden van Antwerpen en twee uur van Parijs. Wat meteen opvalt is dat Center Parcs Le Lac d’Ailette ronduit prachtig is. Het grote park - je loopt hier moeiteloos 5 km zonder een straatje dubbel te lopen - staat vol mooie kleine gekleurde huisjes, beschikt over veel groen en bloemenweides, en is gelegen aan een meer waar sierlijke zwanen in zwemmen. Romantisch hoor! De centrale plek aan het water, ‘het haventje’, is gezellig en nodigt uit om er te blijven hangen. Op één van de vele terrasjes of iets verderop, op het strand, waar er ook tal van wateractiviteiten zijn.

Het park beschikt over een (te prijzige) supermarkt. Heel handig wel. Een Mac Donald had daarentegen niet perse gemoeten.

Cottage aan het meer

Wij kozen voor een premium cottage aan het meer, en zijn achteraf heel blij geweest met onze keuze. Het zicht op het meer is rustgevend en verveelt geen moment. Mocht je hetzelfde willen boeken, verzeker je zelf dan wel van dat zicht, want een aantal huisjes aan het meer kijken recht op struiken uit of zijn niet ver van een hotel of jeugdverblijf aan de overkant van het meer. En dan zie je dus niet alleen natuur, maar ook gebouwen, wat het gelijk iets minder rustgevend en romantisch maakt. Voor een meerprijs kies je overigens je huisje zelf.

Gezellig binnen 

De cottage had alles wat je als gezin voor een paar dagen nodig hebt. Twee slaapkamers, badkamer, leefruimte met open keuken, overdekt terras met ligzetels en WiFi (niet onbelangrijk voor kinders die al eens graag op YouTube of Snapchat zitten). Niet groot, wel gezellig.

Alleen was onze cottage wel toe aan een grondige opfrissing. Onze enige pan had er al een paar levens op zitten en het servies was trendy in de jaren ‘80. Center Parcs bespaart op water. Da’s goed, maar de douchestraal is zo zwak dat je drie keer langer onder de douche staat om alles gedaan te krijgen en ook het toilet moet meermaals doorgespoeld worden. Niet helemaal de bedoeling, lijkt mij. Binnen was het proper bij aankomst, maar buiten helaas niet echt. Een vogelnestje onder het dak van het terras zal dat klusje niet vereenvoudigen natuurlijk. En als je aan het water logeert, zijn horren tegen de nachtelijke muggen geen overbodige luxe.

Dus ja, een gezellig huisje, zalig aan het meer, maar laat hier en daar een steekje vallen.

Te doen op het domein

Maar bon, je bent niet op Center Parcs om alleen in je huisje te zitten. Integendeel, wij waren hier om met elkaar te zijn, samen dingen te doen en dat is buitengewoon goed gelukt. Iedere dag hebben we uren plezier gehad in Aqua Mundo. D’uh! Het subtropisch zwemparadijs van Center Parcs Le Lac d’Ailette telt heel wat glijbanen, een buitenbad dat uitkijkt over het meer (wanneer het hier niet te druk is heb je een luxueus infinity pool-gevoel), bubbelbad en twee super toffe wildwaterrivieren. Die laatste vonden wij de leukste. En nog eens, en nog eens,…

Wat er verder nog te doen is op het domein? Tennissen, luieren op het strand, een hoogteparcours doen of fietsen, om maar een paar dingen te noemen, want er zijn nog veel meer activiteiten

Mama, beloof je dat we vanaf nu elke zomer met vier naar Center Parcs gaan?
— Emile (9)

Op uitstap

Als je goesting hebt om het park eens te verlaten dan is een bezoek aan de eeuwenoude stad Reims, ook wel de hoofdstad van de champagestreek, een goeie optie. In minder dan een uur sta je in het bruisende centrum. Kuier door de winkelstraten, strijk neer op een gezellig terrasje, laat je kinderen een ritje maken op de oude Venetiaanse carrousel naar de Saint-Jacques kerk en bewonder de Notre-Dame kathedraal.


Onze midweek Center Parcs is voor de kinderen voor herhaling vatbaar. Meer nog, ze willen vanaf nu elk jaar gaan. Een mega zwembad en wifi. Geef die kinderen eens ongelijk!? Center Parcs is een veilige en gemakkelijke optie. Je wordt ontzorgd. Alles is er voor gezinnen, maar verwacht geen afgelikte accommodatie. Je moet gaan voor het gemak, de faciliteiten en de gezelligheid met je gezin. Overigens, ook een prima vakantie voor drie generaties onder één dak.

Wat is jouw ervaring? Laat het weten in de comments of stuur mij een berichtje op Instagram. Ik ben benieuwd.

Dat bruine huisje was het onze.

Mocht je van plan zijn om te boeken, gebruik dan zeker de links in dit artikel. Dat zijn affiliate links. Dat wil zeggen dat ik een klein percentage krijg van jouw boeking terwijl de prijs voor jou niet duurder wordt. Oftewel, voor jou geen verschil, maar voor mij wel een enorme support.

 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

zes Camperplaatsen in de Ardennen getest

Next
Next

Hoe bereid je je voor op een huttentocht?