Luxueus logeren en dineren bij August in Antwerpen

August, een hotel, restaurant, bar en wellness in het Groen Kwartier in Antwerpen is zo’n plek waar ik al heel lang heel graag een keer naartoe wou. Lees en kijk verder en je zult begrijpen waarom, en ik kan je ook alvast verklappen dat mijn verwachtingen ruimschoots werden ingelost. Wat een heerlijk verblijf daar!

Receptionist Marnix ontvangt me met een vriendelijke glimlach en begeleidt me naar kamer 3. Eén van de 44 verspreid over 3 gebouwen. Mijn kamer ademt rust en elegantie uit. Een goed bed, met smaak gevulde koelkast, gezellige badkamer en welkomstkaartje mét chocolaatjes. Zalig!

Dineren en wijnen

Overdag verblijven we in het Paviljoen, een bijgebouw in de tuin, waar ik een werkvergadering bijwoon. En ‘s avonds is het van ff opfrissen in de kamer en dan naar beneden huppelen om de voetjes onder een tafel met wit tafellaken te schuiven voor een hemels vijfgangendiner mét aangepaste wijnen. Dat was genieten zeg! Ook de setting bij August is top. Een relaxte bediening en ontspannen sfeer. Niks te stijf, gewoon een aangenaam thuisgevoel.

Foto’s van het ontbijt(buffet) heb ik niet. Het was te lekker en te snel op. Donker brood met burrata, avocado en zalm, een gepocheerd eitje, huisgemaakte granola en pannenkoekjes. Verrukkelijk!

Heilig huisje

De magnifieke bar, gevestigd in een voormalig kloosterkapel, en het restaurant zijn trouwens open voor iedereen, dus niet alleen voor de gasten die blijven slapen. Ik zeg je één ding: ga daar gewoon eens naartoe! Elk mens verdient zo nu en dan eens wat meer, toch!?! Laaf je aan dat buitengewone interieur terwijl je van een cocktail de la maison geniet.

‘t Groen Kwartier

Vanuit mijn kamer kijk ik uit over de statige gebouwen aan één van de ingangen van het Groen Kwartier. Groen Kwartier, wat is dat eigenlijk? Wel, d’as een bijzondere wijk tussen Antwerpen, Berchem en Zurenborg. Ooit een militair hospitaal en nu helemaal gerenoveerd en bijgebouwd tot een autovrije woonwijk met park en een paar handelszaken waar 400 gezinnen wonen. Oh ja, ‘t Groen Kwartier is ook wel bekend omdat Sergio Herman en Nick Bril hier hun sterrenrestaurant The Jane hebben.

In de buurt koffietjes drinken etc.

Over handelszaken gesproken… wie bij August logeert en eens buiten de hotelmuren wilt consumeren heeft in Berchem ruim de keuze. Zot hoeveel toffe koffietentjes, cafés, lunchzaken en winkels je hier vindt. Ik som er een paar op:

  • Heerlijk buurtafé Brel.

  • Koffie, lunch en apero bij Bar Vert.

  • De koning der koffiebranderijen: Caffeenation op een héle toffe plek (check die plek Pakt).

  • Ontmoetingsplek Kornél voor thuiswerkers, buurtbewoners en kunstenaars.

  • Biertjes drinken bij Speciale Belge.

  • Bar en terras aan een gezellig pleintje bij Cabagine.

  • Dakterrassen bij Yust.

  • Ik shop niet graag, maar bij Host wandel ik wél heel graag binnen. Host verkoopt duurzame kleding, koffie en lekkere taartjes :)

Je begrijpt, ik heb van August, ‘t Groen Kwartier en de omgeving enorm genoten. Alles klopte. Ik kom zeker nog eens terug. Jij ook?

 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Een dagje vakantie? Ga wandelen in Vrouwenpolder, Zeeland.

Next
Next

Wandelweekend in het Ourdal