5 gouden tips voor een goede nachtrust op de camping

[Advertentie] Vergeet hagelwit hotelbeddengoed en een kingsize bed! Voor jou mag het gerust wat avontuurlijker zijn. Op naar de camping! Ook in België heb je heerlijke campings, en anders trek je met hartelust naar het campingland Frankrijk. Maar ook daar wil je ’s nachts genieten van een goede nachtrust. Ontdek hier onze 5 beste tips voor zorgeloos slapen wanneer je gaat kamperen.

Tip 1: Gebruik een muggenlamp

Goed slapen kan je niet wanneer je de hele tijd het gezoem van muggen en andere lastige insecten hoort. Om nog maar te zwijgen van die vervelende muggenbeten en de daarmee gepaard gaande jeuk! Gebruik daarom een muggenlamp. Het blauwe uv-licht van de lamp trekt muggen en insecten aan en zuigt ze naar binnen.

Tip 2: Koop een degelijke tent

Iedereen kent ze wel: de kleine pop-up tenten die elk jaar de festivalweides sieren. Wil je echt gaan kamperen, dan raad ik een tent aan van een groter formaat. Zeker wanneer je met het gezin op reis gaat, is dit een aanrader. Zo heeft iedereen zijn eigen plekje. Je wil ’s nachts goed kunnen rusten zodat je de volgende ochtend weer fris en monter op pad kan gaan, toch? Zoek dus naar een tent die wel wat jaren mee kan gaan.

Neem voldoende tentharingen mee zodat je je tent stevig in de grond kan verankeren. Vergeet ook geen scheerlijnen. Om te voorkomen dat je erover struikelt, koop je online leuke glow-in-the-dark-exemplaren!

Tip 3: Voorzie een goede luchtmatras

Voor een heerlijke nachtrust, heb je een goede luchtmatras nodig. Zo eentje waarop je je lekker kan nestelen na een actieve dag. Zo heb je bijvoorbeeld luchtmatrassen met een ingebouwde pomp. Jij hoeft dan enkel nog maar de stekker in het stopcontact te steken en de pomp aan te zetten. Na slechts enkele minuutjes is je matras opgeblazen. Bij andere luchtmatrassen, neem je best een pompje mee!

Tip 4: Kies voor een comfortabele slaapzak

’s Nachts kan het behoorlijk afkoelen. Neem dus zeker een slaapzak mee op je trip die warm genoeg is. Koop een dekenmodel, zo kan je kiezen of je hem gebruikt als klassieke slaapzak of helemaal opengeritst als deken.

Tip 5: Verfris je tent of camper met een luchtkoeler

Neem een compacte luchtkoeler mee op je trip. Zo geniet je ook tijdens warme zomeravonden en -nachten van een frisse tent of camper. Een compacte koeler vereist geen ingewikkelde installatie, je neemt hem gewoon zo mee van de ene naar de andere ruimte. Meestal heeft zo’n ding een USB-aansluiting en kan je hem dus zelfs aansluiten op je laptop.

Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

De Breithorn beklimmen met het langste vrouwenklimteam ooit

Next
Next

Een marathon wandelen: hoe is dat?