Van Berlijn naar München

Van Berlijn naar München

“My name is Sarah and I’m a Belgian designer living in Munich. I’m passionate about graphic and interior design.” Voilà, Sarah’s eigen introductie op haar blog Coco Lapine Design.

Een Antwerpse die 5 jaar in Berlijn woonde en sinds begin dit jaar in München zit. Samen met haar Braziliaanse vriend. Hij vond werk in Duitsland en zij is hem gevolgd. “In het begin vond ik het heel moeilijk om zo ver weg te wonen van mijn familie en vrienden. Ik had het echt goed in Antwerpen en het was een hele aanpassing om naar een stad en land te verhuizen waar ik niemand kende. Maar ik zou het zo weer doen. Ik denk dat ik dankzij die ervaringen heel zelfstandig ben geworden.

Hoe vond je Berlijn?

“Berlijn is een zalige stad om in te wonen. Het is een hele grote stad met verschillende buurten die allemaal hun eigen stijl en karakter hebben. Leuk om dat in één stad te vinden. Mijn favoriete adresjes? Gestalten book en design shop in Sophienstraße. Daar vind je ook Barcomi's Deli voor lekkere koffie en taart. In Berlijn zijn er ook giga veel leuke adresjes met een heel lekkere keuken voor heel weinig geld. Mijn nummer één is Mädchenitaliener in Alte Schonhauserstraße.”

En dan nu weer een nieuwe stad: München.

“Mijn vriend kreeg hier een jobaanbieding. En vermits ik als zelfstandige van overal kan werken, was het voor mij makkelijk om mee te gaan. Sinds januari zitten we in ons appartement. Ik vind het zalig om samen de stad te ontdekken en hier een nieuwe thuis te maken. Als interior designer is dat ook mijn job natuurlijk. Ik vind het belangrijk om niet enkel te decoreren, maar ook een hele sfeer te creëren, een gevoel.”

Ben je nog vaak in Antwerpen?

“Ik kom ongeveer om de twee maanden terug. Dat zijn altijd leuke (en te korte) weekends. Heel fijn om familie en vrienden terug te zien. Toch heb ik geen plannen om terug naar Antwerpen te verhuizen. Ik heb het nu goed in Duitsland.”

Waarom zou iedereen eens in het buitenland moeten wonen?

“Ik denk dat het je kijk op de wereld verbreedt. Hoewel Berlijn echt niet ver is van Antwerpen merk je een enorm verschil. Mensen bekijken de dingen hier op een andere manier. Ik kan iedereen aanraden om in een multiculti stad te gaan wonen om zo veel mogelijk culturen te leren kennen. Mijn beste tip is: leer meteen de taal. Duits is voor ons niet echt moeilijk, maar de basiskennis hielp me toch om een conversatie te beginnen. Niet onbelangrijk om je in te burgeren!”

 
Was journalist. Is content marketeer. Mama van 2. Zonder beweging word ik zot. Als het kon, zat ik NU op een vliegtuig naar Nieuw-Zeeland of Peru.