Wandeling Roche à l'Appel

De Ardennen telt talloze prachtige wandelroutes en daar is die van Roche à l’Appel allerminst een uitzondering op. Da’s een wandeling die je van in het begin bij de keel grijpt en de spanning continue vasthoudt. Een juweeltje.

Je vertrekt in het kleine dorpje Muno, een deelgemeente van Florenville. Muno is een kerk groot. Als je niet wist dat er hier een prachtige wandeling start, zou je meteen doorrijden. Maar kijk, ik ben hier om jou te vetellen dat je wel moet stoppen en je je auto moet parkeren in een oude steengroeve, bij de ravel fietsroute. Let ook op de aanwijzingen op houten bordjes.

Vanaf de parking neem je het pad naar links en al snel bots je op een magnifiek stenen bruggetje. Fotomateriaal! En daarnaast dé rots. Geologen uit alle windstreken komen hier naartoe om deze rotsformatie, die voornamelijk uit puddingsteen bestaat, te aanschouwen.

winter banner 2023

Prachtig viewpoint op de rots

De route gaat over de rots, dus smeer de benen maar in! En dat is het meer dan waard, want het uitzicht op de rots is fenomenaal. Alleen maar natuur om je heen. Zoveel groen, zo mooi. Ga er maar even bij zitten, neem er een energiereep en wat water bij, en geniet.

Daarna gaat de wandeling verder door de bossen. Wie erop voorzien is, kan onderweg gebruik maken van de publieke bbq faciliteiten. Zei er iemand marshmellows?

Daarna heb je de keuze om terug naar start te gaan en klop je af op een goeie 3,5 km, of je wandelt achter de rots langs. Dan zit je aan bijna 9 km en passeer je langs het schilderachtige Gué du Roy, een mooi plekje naast sparren en water.

Praktisch

  • Start in Muno, deelgemeente van Florenville in het beschermde natuurgebied ‘Ardenne et Gaume’.

  • De route is 8,5 km lang met een steige helling (verkorten is mogelijk).

  • Duurtijd ongeveer 3 uur.

  • Volg de bordjes met een gele driehoek/gele ruit.

  • Niet geschikt voor kinderwagens.

  • Goeie conditie en wandelschoenen vereist.

 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Camperroute in Friesland: langs 13 iconische waterwerken

Next
Next

Laat je zien met een reflecterend vestje van GOFLUO