Natuurpad Lovenhoek in Vorselaar

Ergens in de schone Kempense natuur schuilt de Lovenhoek. Een lus van 5,5 km die in 2017, door 4000 wandelaars uit de Provincie Antwerpen, tot de wandeling van het jaar verkozen werd. Omdat die geen moment verveelt en puur natuur is.

Onze setting: een aangename herfstdag, 2 kinderen van 6 en 7 jaar, 1 volwassene, snacks en water mee, en stevige wandelschoenen aan.

De wandeling Lovenhoek is 100% onverhard en is zeer afwisselend. We wandelen door rijen sparren, over beekjes, langs varens en velden, tussen palen op houten verhoogde paden, door kleine slingerende paadjes, en we huppelen over boomstammen. Onderweg komen we paarden, vliegenzwammen en een mooi kapelletje tegen.

Wij deden er net geen 2 uur over. Op het tempo van de kinderen. Ik heb ze geen moment horen klagen. Integendeel: de ene acht zich klaar voor een wandeldag van wel 39 km en de andere vond het gewoon heel leuk.

Praktisch:

  • Volg de oranje driehoekjes.

  • Wandeling van 5,5 km.

  • Geen horeca, maar wel picknickbanken onderweg.

  • Start aan Pallaaraard 36 in Vorselaar of aan de kruising Pulderdijk/Boskant in Pulderbos-Zandhoven.

Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

5 x wandelen in de Ardennen (goedgekeurd door kinderen!)

Next
Next

Wandelen op de grens van de Ardennen en de Gaume