'The best walk in London'

Twee nachtjes was ik in Londen voor een opleiding. Dat betekent niet veel tijd voor de stad en dus moest ik me beperken tot ‘het beste’. En volgens een local uit mijn cursus is dat wandelen in Southbank langs de Thames.

“Covent Garden, Hyde Park, Camden Market, … Very nice, I’ve been there loads of times, but it wouldn’t be on top of my list”, lacht de geelharige Londense breed. Wat dan wel? “A walk along the Thames from the London Eye to Tower Bridge. Spectacular views, very relaxing, beautiful ships. It’s the best!”

panorama southbank london.png

Allright! Ik was snel overtuigd en kon haar na de wandeling geen ongelijk geven. Wat ik gezien heb? London Eye en Tower Bridge uiteraard, maar ook Tate Modern (wat een zot gebouw!), National Theatre, Big Ben in volle restauratie en Tower of London aan de overkant van het water, Hay’s Galleria en een reusachtig aantal shiny wolkenkrabbers.

Een hele fijne wandeling langs het water met niet al te veel volk op je pad en aardig wat bezienswaardigheden.
 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Skiën in Val Cenis

Next
Next

Eten in Duck and Waffle in Londen