Getest: wandelschoenen Hoka Challenger ATR 6

Een wandelaar heeft niet veel nodig, da’s waar, maar goeie wandelschoenen zijn onontbeerlijk en die bestaan er in allerlei soorten en maten. Ik heb jarenlang met botinnen gewandeld voor de echte lange stapdagen en voor mijn dagelijkse wandelingen gebruikte ik sneakers, maar die voldeden niet meer. Ik was op zoek naar een lichte wandelschoen. Et voilà, daar was de Hoka Challenger ATR 6.

#elkedagwandelen

Mijn Hoka’s vallen in de categorie ‘all terrain’. Schoenen die je iedere dag kunt aandoen en die meer ondersteuning bieden dan een gewone sneaker, maar er wel bijna uitzien als een gewone sneaker. Ook van Asics, Nike en Brooks bestaan er zulke modellen, maar mijn oog viel op Hoka. Mede omdat veel van mijn Instagram volgers deze aanprezen.

Hoka is top qua demping! En meer grip dan gewone sneaker. Ik ben er al moeilijke bergen mee opgewandeld!
— Karen, volger van Get Out Of Town

Zit als gegoten

Na mijn Hoka wandelschoenen bijna drie maanden te dragen, moet ik Karen bijtreden. Deze schoenen zitten echt fantastisch. Goeie demping, licht, stevig om je voet en enkel, alsof je meer veert en sterker staat. Geschikt voor zowel eenvoudige als moeilijkere wandelingen in droog én nat weer.

Hoka is goud.
— Susan, volger van Get Out Of Town

Onderhoud

Het is wel belangrijk om het waterdicht membraan van de schoenen goed te onderhouden door ze regelmatig te spoelen en terug te behandelen met een speciaal middel, en dan heb je er nog jarenlang plezier van.

Bestand tegen alle weersomstandigheden.

Ik vind, wie veel wandelt, moet voor echte wandelschoenen gaan. Ook al is het alleen maar voor de praktische en bijna dagelijkse wandelingen naar de bakker of andere dingen in je buurt. Je voeten en gewrichten zullen je dankbaar zijn!


In dit artikel staan er affiliate links. Dat wil zeggen dat als je via die link een product koopt, ik daar een klein percentage van krijg terwijl voor jou de prijs precies hetzelfde blijft. Anders gezegd: voor jou geen verschil, voor mij een grote support!

Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

7 voordelen van een verblijf op de piste

Next
Next

Handige oortjes om mee te lopen