Wandelen in Bergen op Zoom

Net over de Belgisch-Nederlandse grens botsen we al gauw op Bergen op Zoom in Noord-Brabant. Je hebt het misschien al vaker zien staan op de borden langs de autosnelweg, maar wist je dat Bergen Op Zoom een gezellig stadje is én dat je heel mooi kunt wandelen in Bergen op Zoom? Ik ontdekte er de Bergse Heide.

Wandelen in de Bergse Heide

In de Bergse Heide komen heide, bosgebieden, zandvlaktes en een grote zwemvijver samen. Oftewel, een divers landschap en dat is de vruchtbare bodem voor afwisselende wandelingen. Hier kies je uit 3 wandelroutes:

  • Kragge route 4 km

  • Heide route 1,9 km

  • of de Eiland route 1,2 km

Wij gingen voor de Kragge route. Niet te lang, dus ook prima te doen met kinderen - zeker in de zomer wanneer ze na de wandeling nog in het water kunnen spelen - en/of je ouders die misschien al wat ouder zijn. Wees voorbereid op modder tijdens natte periodes en minimale hoogteverschillen tussen de naald- en beukenbomen.

Eyecatchers onderweg zijn de voetgangersbrug en het uitkijkpunt over de heide.

Aan het eind van de wandeling kan je iets eten en drinken bij brasserie De Berk. Bij mooi weer zit je hier op hun terras aan het water. Niet slecht hé! Al kan het hier tijdens het weekend of vakantieperiodes wel druk zijn.

Beekse Bergen

Praktisch: wandelen in Bergen op Zoom

  • Rij naar brasserie De Berk - Bemmelenberg 21 in Bergen op Zoom

  • Daar starten drie korte wandelroutes (te volgen via dierentekentjes op houten paaltjes langs het pad)

  • Gratis parkeren

  • Honden toegelaten

Mijn conclusie over wandelen in Bergen op Zoom?

Prima als je niet te ver woont en geen al te avontuurlijke of magische verwachtingen hebt. Je kan hier simpelweg mooi wandelen en eens een frisse neus ophalen in een ander decor dan dat je wellicht gewend bent. Een fijne afwisseling dus.

wandelen in bergen op zoom met kinderen
 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Op wandelweekend aan de kust en in Heuvelland

Next
Next

Tips om meer te bewegen