Walliserhof: luxe hotel in Saas-Fee

Baden in luxe. Ik ben dat niet gewoon. Ik ga meestal voor basic vakantiehuisjes of een camper. Maar oh boy, wat heb ik ervan genoten. Verblijven in Walliserhof was betoverend. Puur genieten van begin tot het eind. Zalig!

Toen ik mijn kamer, of eerder mijn appartement, in Walliserhof binnenwandelde, viel ik van de ene verbazing in de andere. Ik was sprakeloos. Het was er zo mooi, zo chique en zo groot. Ik had hier met gemak een maand kunnen verblijven. Heerlijke suite.

Thuis in Saas-Fee

Mijn appartement bestond uit een slaapkamer, een knusse woonkamer met tafel, zetel, minibar en gaskachel, een apart toilet en een badkamer met regendouche en bad.

Er waren ook twee grote balkons met zicht op de gletsjer en het autovrije centrum van Saas-Fee. Midden in de sfeer en toch ook lekker rustig in mijn eigen stek. Zalig. Best of both worlds.

Wat ook absoluut fantastisch was, zeker als je dit niet gewend bent zoals ik, is dat mijn kamer meerdere keren per dag opgeruimd werd. Pure luxe.

Extra’s

Walliserhof is genereus. Bepaalde drankjes, Toblerone chocolade en nootjes zijn inbegrepen in de kamerprijs, én worden telkens aangevuld.

In de kamer vind je spullen die je tijdens je verblijf gratis mag gebruiken. Denk aan een drinkbus en dagrugzak. Handig voor wandelingen in de bergen. En zoals wel vaker in luxe hotels krijg je hier ook slippers en een dikke badjas om naar de spa te gaan.

De spa bestaat uit een gigantisch zwembad, hammam, bubbelbad en mogelijkheden tot massages. Alles voor de body, mind en soul.

Eten en drinken

Het hotel beschikt over een supermooie bar en een gezellig restaurant, de Cäsar Ritz, waar je ‘s morgens het ontbijtbuffet mét prosecco vindt. ‘s Avonds eet je daar, of Italiaans in het Del Ponte restaurant, of typische Zwitserse gerechten in de Fondue Stübli. Zoveel keuze. Een gastronomisch feestje.

Te doen in Saas-Fee

Wie in Saas-Fee op vakantie komt, komt ongetwijfeld voor de bergen, en terecht. In de winter om te skiën, in de zomer om al wandelend bergen te beklimmen.

Wat je nog meer in de zomer kunt doen?

  • Eten geven aan marmotten.

  • Vissen aan het meer van Kreuzboden.

  • Rond het bergmeer van Mattmark wandelen.

  • Met een berggids over de gletsjer Langflühe wandelen. Een heel bijzondere ervaring!

  • Slapen in een hut op de berg. De start van een huttentocht?

  • De via ferrata Jegihorn beklimmen.

  • Wandelen in de bergen over de Gsponer Höhenweg.

  • Canyoning door de Gorge Alpine.

  • Wandelen door Saas-Fee. Je kunt kiezen uit twee Helsana Trails: een lus van 5.5 km (groene bordjes) of een lus van 14.1 km (oranje bordjes).

In ‘t kort: dit was een fantastisch verblijf. Zowel het hotel, als de omgeving waren hemels. Voeg die twee samen en je hebt een ervaring om nooit meer te vergeten.

 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Zomeren in het zuiden van Zweden aan duizenden zoete meren

Next
Next

De Breithorn beklimmen met het langste vrouwenklimteam ooit