Verwen jezelf met een relaxvakantie

[Advertentie] Het einde van het jaar komt stilaan in zicht. Je hebt het hele jaar hard gewerkt en je voelt dat je spreekwoordelijke batterijen bijna leeg zijn. De kans is groot dat je in de zomer al op reis bent geweest, maar een vakantie naar een warm land waar je de hele tijd achter je kids moet hollen, is niet echt ontspannend. Daarom is het tijd om een relaxvakantie voor jezelf in te plannen.

Terwijl het hier guur weer is, kan jij genieten van een rustige vakantie op het strand in een warm land. Alleen of met een vriendin, aan jou de keuze. In dit artikel geven we je wat inspiratie.

Warm land

Vind je het geen zalig vooruitzicht om een weekje in november of december in een warm land door te brengen? In Marokko of Turkije ben je zeker van mooi weer in die periode. Blijf je liever in Europa, dan zijn Spanje of Griekenland ook een goede reisbestemming. Kies voor een resort met een spa. Wil je er zeker van zijn dat er geen gillende kinderen rondlopen terwijl jij aan het zwembad ligt? Kies dan voor een adults only-hotel.

Ook leuk: een strand in de buurt. Heel wat resorts in warme landen liggen dicht bij de kust. Handig, je hoeft enkel je bikini aan te trekken, een kimono erover en je tas met wat strandspullen zoals een boek, zonnecrème en een zonnebril mee te nemen. ‘s Avonds trek je je mooiste jurk aan en geniet je van een heerlijk restaurantje. Voor een leuke avond in jouw favoriete stad maak je jouw outfit helemaal af met een Prada tas, waarin je al jouw essentials meeneemt en er ook nog eens fashionable uitziet.

Activiteiten

Het spreekt voor zich dat je tijdens een relaxvakantie vooral wil genieten en ontspannen. Het meeste van je tijd zal je dus besteden aan een boek lezen, aan het zwembad liggen, enkele baantjes zwemmen en een strandwandeling. Tussendoor wat lekkers eten en je dag is gevuld. Kies je voor een resort met spa, dan kan je ook gebruik maken van de sauna en jacuzzi. En misschien kan je wel een deugddoende massage boeken? Wil je echter nog wat meer rust in je hoofd krijgen, dan kan je informeren of er yogasessies gegeven worden in het hotel.

Culinaire relaxvakantie

Een relaxvakantie betekent dat je niet zelf moet koken. Integendeel, je kan je elke avond optutten om op restaurant te gaan. Trek een mooi jurkje aan, doe wat make-up op en spuit wat Dior parfum en je bent ready to go. Geniet van een driegangenmenu of zelfs een vijfgangenmenu als het wat meer mag zijn. Tegenwoordig zijn er ook hotels die je willen laten genieten én je een gezond aanbod aan voeding willen voorschotelen. De menu’s zijn niet enkel gezond maar ook biologisch. Een gezonde geest in een gezond lichaam, met dank aan een relaxvakantie.

Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Roadtrip met de camper door Noord-Brabant

Next
Next

Wat te doen tijdens de herfstvakantie? Wandelen!