Skiën met kinderen (eerste keer!)

Skiën met kinderen (eerste keer!)

Voor de eerste keer gaan skiën met kinderen dat is net zo spannend als een ritje in de Dalton Terror. Kriebels voor het vertrek, pas na een aantal momenten van ongelofelijk veel geduld bereik je een hoogtepunt en uiteindelijk is het veel te snel gedaan.  

skiën met kinderen frankrijk.jpeg

Skiën met kinderen is een (hele goeie) investering

Skiën met jonge kinderen is een investering. Zowel financieel - één week wintersportvakantie staat gelijk aan ongeveer twee weken zomervakantie (!) -, als mentaal en fysiek. Je moet je hoofdje zo instellen dat de kinderen en hun nieuw aangeleerde vaardigheden gedurende de hele week écht helemaal centraal staan. 

  • Nee, je zal zelf niet veel kunnen skiën. Prijs je gelukkig met twee uur per dag.

  • Ja, je gaat moet zeulen met een extra paar skilatten. Of met een kind dat niet meer verder wilt, mét zware skibotten aan.

  • Ja, je zal met een kind tussen je benen skiën en hij zal z'n latten heus niet altijd perse tussen jouw ski's houden (en ja, da's inderdaad niet zo aangenaam voor de rug). Oh, verwacht je ook aan een kind dat op je been leunt terwijl jullie de sleeplift nemen. Wel knus.

  • Doordat sleuren, steunen, trekken en duwen verlies je met gemak een paar liter zweet per dag. In een erger geval gaat dit gepaard met licht gevloek en een blik naar je partner van 'Help, waarom doen we dit ook alweer?'.

  • Ja, je moet je wekker zetten zodat je voldoende tijd hebt om je kinderen klaar te krijgen voor de les. Denk aan skipak en skibotten aandoen, checken of ze handschoenen en skipas bij hebben, helm erop, gezichtjes insmeren en zeker zijn dat ze pipi hebben gedaan voor vertrek. Een hele checklist die je iedere dag opnieuw moet afgaan. En daarvoor ben je natuurlijk al zelf naar de bakker geweest en ben je ook ready to hit the slopes.

  • Tot slot, ja, je zal je kinderen tot op de berg moeten 'lullen'. Ze motiveren, ze inpraten dat les volgen echt wel goed is en blijven herhalen hoe geweldig ze het al doen.

Want dat doen ze! Het is een investering met een snelle en enorme return in investment. Ongelofelijk hoe snel die kleine dropjes ermee weg zijn en dat maakt je o zo trots! Maar echt dan hé. Tranen inslikken met een warm, week hartje. En dat maakt dat al die 'zorgen en frustraties' als sneeuw voor de zon verdwijnen.

We did it

Voor je kinderen is het een overwinning, maar ook als ouder deel je in dat geluk. Samen heb je die kinderen op de berg en in de les gekregen. Het is dankzij jullie teamwerk en jouw motiverend gelul dat ze na een paar dagen vrolijk van die berg glijden. De trotse blik die op dat moment op hun gezichtjes verschijnen, is gewoonweg onbetaalbaar en daar doe je het voor. Keihard. Dat maakt de investering meer dan waard. 

Wat er ook heel plezant is aan samen skiën, is dat je dezelfde activiteit doet en dat maakt dat je intenser samen bent. Plus, je moet je niet druk maken om wat je gaat doen. Het plezier ligt letterlijk aan je voeten.

kinderen skiën.jpg

Skiën in La Rosière

Dit jaar waren we in La Rosière, la plus italienne des stations françaises. Een prachtig skigebied met 160 km aan pistes van alle kleuren en die deels in Italië afzakken. Geweldig om met de sleeplift even naar Italië te kunnen voor een heerlijke cappuccino op de pistes voor slechts 1,8 euro. 

la rosiere.jpg
skischool la rosiere.jpg

La Rosière bestaat uit Centre en Les Eucherts, daar waar wij logeerden. We verbleven in een chalet van Les Cimes Blanches. Veel charme, van alle gemakken voorzien en gelegen op de pistes. Ideaal, zeker met kinderen. 

In La Rosière heb je vanop de pistes een adembenemend uitzicht op de vallei. Om naar te blijven kijken.

But then again, bestaat er iets mooiers dan bergen? 

 

 

Was journalist. Is content marketeer. Mama van 2. Zonder beweging word ik zot. Als het kon, zat ik NU op een vliegtuig naar Nieuw-Zeeland of Peru.