Wandelen met kinderen: Pagadderpad in Dessel

Wandelen met kinderen: Pagadderpad in Dessel

In de Kempen, tussen Antwerpen en Limburg, lijkt er net iets meer ruimte en zuurstof te zijn, is het precies altijd dat net ietsje beter weer en gaat het leven net iets langzamer, of lijkt het eenvoudiger, rustiger.

Ach, het is misschien maar een indruk wanneer je zelf in het volgepakte Antwerpen woont, maar het maakt wel dat ik er graag kom.

Om bijvoorbeeld met mijn kinderen het Pagadderpad in Dessel te ontdekken.

Het Pagadderpad loopt langs dit mooie kanaal.

Het Pagadderpad loopt langs dit mooie kanaal.

Avontuurlijk wandelen

Het Pagadderpad is een wandeling van 2,5 kilometer door de bossen met allerlei uitdagingen voor 'de klein mannen' onderweg. Denk aan schommelen aan de bomen, dennenappels katapulteren, over stronken in een riviertje lopen en springen over van alles en nog wat.

De kinderen hebben amper door dat ze wandelen, want het is een 'parcours' dat niet verveelt. En zo geniet jij stiekem volop van de mooie natuur en frisse buitenlucht. 

Stilletjes ‘op den buiten’.

Stilletjes ‘op den buiten’.

Uitzicht op de Kempen

Een absolute must do is de Sas4-toren beklimmen aan het begin of einde van de wandeling. De toren telt 37 meter, is vrij toegankelijk en trakteert op een fenomenaal uitzicht over het water, de bossen en Dessel.  

panorama sas4 dessel.png

Nog een tip: na de wandeling een heerlijke pannenkoek eten in de Pannenkoekenboot. Je hebt de keuze uit honderden (!) zoete en hartige verse pannenkoeken. Héél lekker! 

 

 

Was journalist. Is content marketeer. Mama van 2. Zonder beweging word ik zot. Als het kon, zat ik NU op een vliegtuig naar Nieuw-Zeeland of Peru.